«Αναστροφή» από τη Google στο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό


Βίο αντίθετο από την μεγάλη ανταγωνιστριά της, Apple, φαίνεται ότι αποφάσισε να ακολουθήσει η Google, στο θέμα της ανάπτυξης του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου, το οποίο προέβλεπε την παντελή απουσία τιμονιού και πεντάλ. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός αναθεώρησε τα αρχικά του σχέδια και αποφάσισε να συνεργαστεί στενότερα με κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων πάνω στην ανάπτυξη μίας υπηρεσίας που θα μετατρέπει τα συμβατικά οχήματα σε αυτόνομα.

Η εταιρεία Fiat Chrysler εργάζεται για λογαριασμό της Google πάνω σε ένα νέο πρωτότυπο όχημα, βασισμένο στο μίνιβαν Pacifica.


Εφόσον οι δοκιμές στεφθούν με επιτυχία, η νέα υπηρεσία της Google αναμένεται να εισαχθεί επισήμως στην αγορά αυτοκινήτου μέχρι τα τέλη του 2017.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την από κοινού συνεργασία τους πάνω στην ανάπτυξη αυτόνομων μίνιβανς τον Μάιο.

Φήμες αναφέρουν ότι το project κατασκευής ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό εγκαταλείφθηκε, καθώς οι κάτοχοι της εταιρείας Alphabet, που αποτελεί τη μητρική εταιρεία της Google στην Ευρώπη, Larry Page και Ruth Porat, έκριναν το πλάνο δημιουργίας ενός τόσο ριζοσπαστικού οχήματος, από το οποίο θα απουσιάζει το τιμόνι, ως μη πρακτικό.


Η τελευταία εξέλιξη αποτελεί μία αμφιλεγόμενη κίνηση μέσα στο τμήμα Google X το οποίο εργαζόταν πάνω στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου οχήματος με την ονομασία «Σωφέρ», με τον συνιδρυτή της Google, Sergey Brin, να είναι υπέρ της ανάπτυξης ενός αυτόνομου οχήματος εξολοκλήρου.


Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα η Apple, σε μια επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ζητά να υπάρξει «δίκαιος ανταγωνισμός» ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, γεγονός το οποίο αποτελεί έμμεση παραδοχή από την εταιρεία ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του δικού της αυτόνομου οχήματος.


Πρόσφατα, ο πολυμήχανος George Hotz, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone, εγκατέλειψε το δικό του υπερφιλόδοξο project, με τίτλο “Comma One” μετά από τις ανησυχίες που εξέφρασε η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων. 

Το πλάνο του αμερικανού χάκερ, προέβλεπε την ανάπτυξη ενός kit το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί πάνω σε συγκεκριμένα μοντέλα της εταιρείας Honda και να τα μετατρέψει σε αυτόνομα οχήματα, με κόστος τα 999 δολάρια.

Η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων, με επιστολή της που απέστειλε προς τον Hotz, έκρινε ότι το προϊόν θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο, τόσο τους χρήστες του Comma One, όσο και των άλλων οδηγών.

Στον αντίποδα, η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Tesla, γνωστή για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, έχει ήδη αναπτύξει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης και όπως ανακοίνωσε από τον Οκτώβριο του 2016, όλα της τα μοντέλα εξοπλίζονται πλέον με το απαραίτητο hardware.


Η Tesla υποστηρίζει ότι η αυτόνομη οδήγηση αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο μελλοντικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων και να επιταχύνει την μετάβαση στο μέλλον. Επιπλέον, η εταιρεία υπόσχεται ότι μέσω της αυτόνομης οδήγησης μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό, να μειώσει δραστικά το κόστος των μετακινήσεων για τους κατόχους αυτοκινήτων και να εξασφαλίσει χαμηλού κόστους μετακινήσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.





πηγη

About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου