Λιμνοθάλασσα η... Ζάκυνθος!


Οι κάτοικοι του νησιού μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να συνέλθουν από την απίστευτη νεροποντή της Κυριακής

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος από τη φονική νεροποντή που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τραγικό απολογισμό έναν θάνατο και μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες πολιτών. Παράλληλα, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται σήμερα σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά, τους θυελλώδεις βοριάδες και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Οι κάτοικοι της Ζακύνθου θρηνούν την απώλεια του 33χρονου συμπατριώτη τους, που πλήρωσε με τη ζωή του τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, και παράλληλα προσπαθούν να συνέλθουν από τους τεράστιους όγκους νερού που μετέτρεψαν σε λίμνες πολλές περιοχές. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργείο της 6ης ΕΜΑΚ επιστράτευσε πολυεστερική βάρκα, για να απεγκλωβίσει μια γυναίκα η οποία είχε παγιδευτεί από λιμνάζοντα ύδατα στο σπίτι της στο Καλαμάκι.

Προσπάθεια απεγκλωβισμού γυναίκας από συνεργείο της 6ης ΕΜΑΚ


Χθες, με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφέρειας άρχισαν να καταγράφουν τις μεγάλες ζημιές που άφησαν πίσω τους η νεροποντή της Κυριακής αλλά και η νέα καταιγίδα που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, η οποία δημιούργησε εκ νέου προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο. Νοικοκυριά μέσα στις λάσπες, μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών που βρέθηκαν πολλά εκατοστά κάτω από το νερό και δρόμοι «πληγωμένοι» από κατολισθήσεις είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί. 

Ολα τα σχολεία της Ζακύνθου θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, ενώ η Αντιπεριφέρεια ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήματα αποζημιώσεων από ιδιοκτήτες βιομηχανικών ή βιοτεχνικών μονάδων, εμπορικών καταστημάτων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και άλλων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 26ης και της 27ης Νοεμβρίου 2016. Πάντως, Αρχές και κάτοικοι της Ζακύνθου παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς για σήμερα προβλέπεται νέο κύμα βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα νησιά του Ιονίου.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου