Το οχτάχρονο παιδί που άνοιξε το δικό του αρτοποιείο για να αγοράσει στη μόνη μητέρα του ένα σπίτι


Ο οκτάχρονος Τζάλεν Μπέιλι από πολύ μικρός διδάχτηκε από τη μητέρα του να κάνει οικονομία στα χρήματα του και να τα ξοδεύει μόνο σε “καλά πράγματα».

Αυτό κατ ‘αρχάς σημαίνε ότι μπορούσε να αγοράσει το μίξερ που πάντα ήθελε. Στη συνέχεια όμως ο Τζάλεν ήθελε κάτι ακόμη. Κάτι που τελικά έπεισε τη μητέρα του να τον αφήσει να το κάνει.

Την 1η Ιουλίου, έπειτα από την σύμφωνη γνώμη της μητέρας του, ο Τζάλεν άνοιξε την δική του επιχείρηση αρτοποιίας στο διαμέρισμα που μένει μαζί με την ανύπαντρη μητέρα του, Σαρντόνα Μάχαν.


Ο σκοπός του; Να πουλήσει όσες περισσότερες δημιουργίες του μπορεί και με τα χρήματα που θα βγάλει να αγοράσει στη μητέρα του ένα σπίτι. Βέβαια μέχρι να πετύχει το στόχο του ο οκτάχρονος υποστηρίζει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αποκτήσει “περισσότερες όμορφες αναμνήσεις με τη μητέρα του».

Η μητέρα του ήταν αυτή που “γνώρισε» στον γιο της τον κόσμο των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας. Ως απόφοιτος του Πανεπιστήμιου του Φοίνιξ, η Μαχαν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από πολύ μικρή ηλικία. Έτσι γνωρίζει καλά και φρόντισε να διδάξει τον γιο της τη σημασία της συνετής διαχείρισης χρημάτων.


“Καθημερινά προσπαθώ να του μάθω κάποια πράγματα για την επιχειρηματικότητα. Του έχω δείξει βίντεο και του έχω διαβάσει ιστορίες για άλλα παιδιά που ξεκίνησαν επιχειρήσεις από πολύ μικρά», είπε η Μάχαν στη Huffington Post.

Επειδή η ίδια δεν είχε κάποιον να της διδάξει την σημασία της οικονομίας και της σωστής διαχείρισης όταν ήταν μικρή, θεωρεί ότι είναι καθήκον της για να βγει ο γιος της έτοιμος στον κόσμο όταν μεγαλώσει.


“Έχω τόσα μεγάλα όνειρα για αυτόν. Θέλω απλά να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Απλά αυτό που θα κάνει να του αρέσει, και εγώ θα τον στηρίξω με όλο μου τον εαυτό».

Τη δεδομένη στιγμή η μητέρα του τον στηρίζει στην πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια, την οποία ο Τζάλεν αποκαλεί απλά: “Ο φούρνος του Τζάλεν».


Το τμήμα υγείας έχει εγκρίνει μια σειρά από καλούδια που μπορεί να φτιάξει ο Τζάλεν στον φούρνο του σπιτιού του: Κέικ, κουλούρια, παξιμάδια, μπισκότα και γλυκά.

Όσο για το μυστικό υλικό που προσθέτει ο Τζάλεν και τα κάνει όλα τόσο νόστιμα: Όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη!


Αγαπά αυτό που κάνει και ελπίζει ότι θα κάνει τους πελάτες του ευτυχισμένους εξοικονομώντας έτσι περισσότερα χρήματα για το σπίτι που θέλει να αγοράσει στη μητέρα του αλλά και για τις δικές του ανάγκες: Ένα κουτάβι, σπουδές και φυσικά μερικά.. παιχνίδια.



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου