Δήμος Μπέκε: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο


Τον γνωρίσαμε στους One. Μοναδικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης από την Κύπρο. 

Από μικρός είχε κλίση στην μουσική. Με την είσοδο του στους One άρχισε το όνειρο, που μέχρι και σήμερα πραγματοποιείται,

Φέτος τον απολαύσαμε στο Your Face Sound Familiar όπου μας χάρισε στιγμές απίστευτες και πλέων ετοιμάζει πολλές και διάφορες δουλειές.

Εμείς τον συναντήσαμε και είπαμε δυο κουβεντούλες μαζί του.


Δήμο από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική;

Από δύο χρονών. Με ανέβασαν πάνω σε ένα μπαρ και τραγουδούσα το πουκάμισο το θαλασσί. Ήταν ακριβώς μετά τον πόλεμο από την Αμμόχωστο που σκάσανε οι Τούρκοι και φύγαμε και πήγαμε Λεμεσό και μέναμε δέκα άτομα μέσα σε ένα σπίτι που χώραγαν τρεις. Εγώ δεν τα έζησα γιατί ήμουν μωρό.  Μετά ξεκίνησα το τραγούδι από δέκα χρονών.


Σε γνωρίσαμε μέσα από τους One. Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Η εμπειρία ήταν τρομερή. Με πήρε ο Θεοφάνους τηλέφωνο, ήμουν στο στούντιο και έγραφα και μου λέει σκέφτομαι να σε κάνω το καινούριο μέλος των One. Έβγαλα μια κορώνα νομίζω την ποιο ψιλή κορώνα που έχω βγάλει ποτέ στην ζωή μου.


Είχες ξεχωρίσει κάποιο τραγούδι;

Το καινούρια αρχή, το κράτα με, το σκέψου, τι ωραία τραγούδια, τι ωραίοι στίχοι τι ωραίες παραγωγές. Δεν υπάρχουν αυτά πια..


Μέτα την διάλυση των One σε χάσαμε ένα διάστημα. Σου στοίχισε όλο αυτό;

Μετά από την διάλυση των One περίμενα να γίνουν κάποια πράγματα που δεν γίνανε και μετά άρχισαν τα παιχνίδια τα reality στην τηλεόραση, Fame story, X-factor, Greek Idol, Ελλάδα έχεις ταλέντο. Χαμός και σκάγανε 40 ψυχούλες από αυτά τα talent show και γεμίζανε τα μαγαζιά και οι μαγαζάτορες θέλανε αυτά τα παιδιά γιατί ήταν επίκαιροι και λογικό γιατί ήταν στην τηλεόραση και εμείς ερχόμασταν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα οπότε και αυτό έπαιξε τον ρόλο του γιατί δισκογραφικά δεν μπορούσα εγώ να κάνω κάτι. Δουλειά πάντα είχα αλλά υπήρχε ένα διάστημα που ταλαιπωρήθηκα πολύ λόγο αυτής της κατάστασης γιατί δεν υπήρχαν τα στάνταρ κάτω από τα οποία δούλευα εγώ, οπότε δε δούλευα.


Πριν λίγα χρόνια σε είδαμε στο Voice. Πως και πείρες αυτή την απόφαση

Ήμουν στην Κύπρο και δούλευα σε ένα ξενοδοχείο και ήμουν καλλιτεχνικός διευθυντής εκεί. Ήταν η καλύτερη φάση της ζωής μου, γνώρισα ανθρώπους απίστευτους και με παίρνει ένας φίλος τρελός ο Αργύρης Αυγερινόπουλος και μου λέει "λοιπών το βρήκα. Θα πας στο The Voice". Του λέω "Τι είναι αυτό;" μου λέει "Τηλεπαιχνίδι και τα σχετικά" Του λέω "είσαι τρελός ρε; Αφού δεν πάω εγώ σε reality τα χουμε πει"" Όχι αυτό είναι διαφορετικό και θα το δεις και δε θα ξέρουν ποιος είσαι δεν βλέπουν ποιος είσαι και μόνο θα ακούσουν". Πάλι είχα ενδοιασμό γιατί λέω είναι δυνατόν στην Ελλάδα η στην Αθήνα να υπάρχει τέτοια διαφάνεια και να μην ξέρουν ότι είμαι εγώ; Εγώ φοβόμουν θα ξέρουν ότι είμαι εγώ και θα με κόψουν γιατί είμαι γνωστός. Τέλος πάντων στέλνει αυτός την συμμετοχή με παίρνουν τηλέφωνο από την Κύπρο,

Ξεκίνησα να αγοράσω το εισιτήριο. Το αγόρασα από το ίντερνετ 60 ευρώ για να πάω Δευτέρα να κάνω την πρώτη οντισιόν, γιατί έπρεπε να περάσω από όλες τις οντισιόν και το μετάνιωσα την Δευτέρα. Λέω δε θα πάω, ακυρώνω το εισιτήριο, μετά από μια  ώρα μιλάω με την αδελφή μου μου λέει θα πας, ξανά αγοράζω το εισιτήριο. Μην στα πολυλογώ μέχρι να πάρω την απόφαση να βγάλω το εισιτήριο πήγε 550 ευρώ. Πλήρωσα, πήγα, έκανα την πρώτη συνέντευξη,  με πήρανε μετά από δύο μήνες. Πήγα και έζησα αυτό που είδαμε όλοι.


Πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Τρελή! πάρα πολύ καλή. Δοκιμάστηκα σε όλα μου τα επίπεδα. Νεύρα, υπομονή, όλα τα επίπεδα που μπορεί να δοκιμαστεί ένας άνθρωπος, γιατί και εγώ τότε δεν ήμουν κανένα άσημο πλάσμα, ήμουν ο Μπέκε από τους One. Σε εισαγωγικά ρίσκαρα αλλά το ρίσκο είναι μέρος της ζωής μου. γουστάρω να ρισκάρω , έχω τόλμη, έχω θάρρος δεν έχω θράσος, αυτό μου λείπει.


Φέτος μας τρέλανες με τις μεταμφιέσεις σου στο Your Face Sound Familiar. Τι εμπειρία ήταν αυτή για σένα;

Αυτό ήταν ότι καλύτερο έχω ζήσει στην ζωή μου, γιατί ήμουν με την δασκάλα μου, εξελίχτηκα, τρελαίνομαι όταν εξελίσσομε και όταν έχω ανθρώπους καλύτερους όπως σου είπα πριν δίπλα μου εξελίσσομαι. Ε και έγινε με αυτήν. Την ξεζουμίζω αλλά είμαι και άνθρωπος που δίνει. Δηλαδή με αφήνει εμένα, είμαι χείμαρρος εγώ, αρχίζω λέω λέω λέω και αυτή με μαζεύει. Μου δόθηκε η ευκαιρία για να δείξω όλα τα κομμάτια του Μπέκε, την τρέλα τον χαρακτήρα και τα ταλέντα.


Από εδώ και πέρα τι έχουμε να περιμένουμε;

Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος, έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι με τον Νίκο Τερζή που λέγεται "Όταν γελάς εσύ" με την Spicy και η Ματθίλδη με βοήθησε πολύ με αυτό και παντού. Ετοιμάζουμε τώρα την περιοδεία μας μαζί που θα κάνουμε εμφανίσεις μαζί. Αυτό το πρόγραμμα που φτιάχνουμε τώρα τα έχει όλα. Κάνουμε επίσης συνεργασίες, τώρα βρισκόμαστε συγκεκριμένα στην Ρόδο  με τον Βαλάντη και την Ζοζεφίν, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα πάρα πολύ τρελό πάλι που το επιμελείται η Μαγγίρα. έχω κοτσάρει και στο facebook κάποια πράγματα, είναι πολύ διαφορετικό αυτό που γίνετε σε club. Τώρα μιλάμε για club που βγαίνουμε εμείς και έχεις επιτυχίες του Βαλάντη, του Μπέκε, της Ζοζεφίν και έχεις ένα μοναδικό interactive πράγμα με τον κόσμο, δεν μπορώ και να πω πολλά γιατί είναι και surpise.

Γιωργάρα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σε ευχαριστούμαι και εμείς πολύ Δήμο... Πάντα επιτυχίες σου ευχόμαστε!

Το νέο τραγούδι του Δήμου Μπέκε!

About George Tservakis

1 σχόλια: