Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους από τη φωτιά στην Εύβοια


Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, με την Πυροσβεστική να συνεχίζει τη μάχη με τις φλόγες. 

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη. Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β.Αποστόλου, είχε δηλώσει ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο, όμως σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη.

Το πύρινο μέτωπο ξεπέρασε τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για πάνω από 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.



Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 7 μηχανήματα, 11 υδροφόρες, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Επίσης, οι δυνάμεις στην Εύβοια θα ενισχυθούν εντός της επόμενης ώρας με πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη, 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία.

Περισσότερα εδώ: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου