Τρύφωνας Σαμαράς: Αποκλειστική συνέντευξη του αξιολάτρευτου "ζεν πρεμιέ της τρίχας" στον Δορυφόρο


Ο αγαπημένος, ο μοναδικός, ο μετρ της τρίχας και των κουπ...κατά κόσμο, Τρύφωνας Σαμαράς. Ο hair stylist που τα δάχτυλά του έχουν μεταμορφώσει το τριχωτό της κεφαλής celebrities διεθνούς κύρους. Πρόκειται για μια ιδιοφυώς τρελή προσωπικότητα με πολλαπλά χαρίσματα. 

Η παιδική ηλικία του χαριτωμένου αυτού αγοριού δεν διέφερε και πολύ σε σχέση με τα άλλα αγοράκια της ηλικίας του, εκτός από την αγάπη του για τις τρίχες και ναι, ω ναι...από τότε κούρευε και χτένιζε τις φίλες της μητέρας του.
Περιοδικά, επιδείξεις μόδας, celebrities από όλο τον κόσμο αφήνονται στα δημιουργικά χέρια του. Μας είχε κερδίσει με το ταλέντο του στις  βούρτσες και τα ψαλίδια και μετά έγινε η προσωπικότητα που όλοι θέλαμε να δούμε, να ακούσουμε και να γελάσουμε. Όλες οι εκπομπές ήθελαν λίγη λάμψη και τρέλα από τον Τρύφωνα. 

Εμείς τον συναντήσαμε και μας τα λέει όλα!!!


Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη σου επαφή στην κομμωτική. Πως ξεκίνησε αυτή η αγάπη;

Το ήθελα από μικρός να ασχοληθώ με την κομμωτική. Δηλαδή έπαιζα με όποια κούκλα έβρισκα και χτένιζα. Δηλαδή ήταν κάτι που ήρθε από μόνο του. Ήταν φυσικά και η μαμά μου κομμώτρια αλλά δε το εξασκούσε γιατί δεν την έβλεπα απλά ήμουν στον χώρο της. Μπορεί να ήμουν και επηρεασμένος από αυτό πολύ πολύ βαθιά.


Άρα οι γονείς σου δέχτηκαν αυτή την απόφαση εύκολα;

Ήθελε η μαμά μου να γίνω κομμωτής από μικρός!

Το να πεις ότι θα γίνεις Hair Stylist στην δεκαετία του 90’  νομίζω για έναν άντρα δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα για το πως θα το αντιμετωπίσει ο κόσμος. Εσύ δέχτηκες κάποιου είδους χλευασμού ή κάποια σχόλια που σε «τσάκισαν» και είπες τα παρατάω;

Όχι δεν αντιμετώπισα. Η μητέρα μου με πίεσε να γίνω κομμωτής δεν είπε κάτι. Σίγουρα είναι διαφορετικό μπορώ να πω το να πει κάποιος ότι θα γίνει Hair Stylist αλλά δεν είναι και απαραίτητο ούτε κάτι άσχημο. Μέχρι το 97’ δούλευα σε περιοδικά. Το κομμωτήριο μου το άνοιξα το 97’ εγώ ξεκίνησα το 90’ αλλά ήμουν σε περιοδικά, σε επιδείξεις μόδας.


Είσαι από τους καλύτερους Hair Stylist και έχουν περάσει από τα μαγικά σου χέρια μεγάλα ονόματα. Ποιες ξεχωρίζεις και ποιες ήταν από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες celebrities;

Κοίτα, εγώ από γυναίκες του εξωτερικού έχω χτενίσει πάνω από 30. Την Claudia Shiffer, την Kate Moss, την Monica Bellucci, την Carla Bruni αυτά τα πρόσωπα είναι πολύ απαιτητικά, οπότε είναι κάπως ζόρικες. Θα έλεγα είναι κάτι που είμαι πολύ περήφανος, που χτένισα όλες αυτές τις γυναίκες. Που είναι γυναίκες που έχουμε, κι εγώ μαζί, οι άνθρωποι της μόδας όχι μόνο μεγαλώσει αλλά και θαυμάσει. Δε θυμάμαι άσχημα. Απαιτητικές μπορεί να είναι, γιατί έχουν χτενιστεί στους καλύτερους κομμωτές στον κόσμο. Αλλά όταν κάποιος είναι απαιτητικός και ξέρει τι θέλει γίνεσαι εσύ ο  ίδιος ακόμη καλύτερος και μαθαίνεις.


Όμως ως καλλιτεχνική φύση σε έχουμε δει να περνάς από πολλά show αλλά και ταινίες. Που φυσικά μας άφησες με το στόμα ανοικτό. Από την ταινία «Πάτερ Γκομένιους», στο «Dancing with the Stars» και στο πιο πρόσφατο «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου». Σε ποια από όλες τις εμφανίσεις σου, σου άρεσε περισσότερο και θα ξανά έκανες;

Γενικά δε μου αρέσει να μπαίνω στον ρόλο σοβαρά. Μου αρέσει  να περνάμε καλά, να διασκεδάσω τον κόσμο. Είναι κάτι που μου βγήκε στην συνέχεια μετά από την κομμωτική. Μου αρέσει να διασκεδάζω τον κόσμο. Να με σταματάει και να μου λέει  " Χαιρόμαστε που είσαι τόσο χαρούμενος" και αυτά. Τα θεωρώ θετικά. Γιατί το πιο εύκολο είναι να βγω σε ένα κανάλι και να πω είμαι ο Τρύφωνας Σαμαράς που χτενίζει την Naomi την Linda, τι μου λέτε εσείς. Το σημαντικό είναι όλο αυτό να μη το παίρνεις στα σοβαρά και αν το λατρεύεις, αυτό είναι για μένα το σημαντικό. Τώρα αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα ήταν το πρώτο που είχα κάνει το wipe out. Ήταν τελείως αυθόρμητο και τελείως φυσικό. Ήταν κάτι που δε μπορούσα να το κάνω και είπα στον εαυτό μου θα κάνω την Βλαχοπούλου γιατί αλλιώς δε με βλέπω καλά.


Θα ήθελες να κάνεις μία δική σου εκπομπή στην τηλεόραση; Τι είδους εκπομπή θα ήταν;

Κοίτα έχω κάποιο ταλέντο στην τηλεόραση. Δεν λέω ότι είμαι ο καλύτερος παρουσιαστής, ούτε ο καλύτερος σε κάτι. Αλλά έχω μία ευκολία το να μπορώ να ελίσσομαι. Θα ήταν κάτι πάνω μου με μια ωραία ομάδα. Αλλά θα το σκεφτόμουνα. Πολλές φορές βλέπουμε στην τηλεόραση και βάζουν αυτούς που θέλουνε.


Πριν λίγες μέρες έβγαλες το 18ο ημερολόγιο σου Hairstyling. Μίλησε μας γι’ αυτό, καθώς και πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα βιβλία;

Το πρώτο βιβλίο μου το κυκλοφόρησα το 2001. Και το πρώτο περιοδικό από το '95. Το 2007 έκανα ένα βιβλίο με όλα μου τα ημερολόγια, συλλεκτικό θα έλεγα. Μου αρέσει η δουλεία μου, το '95 ήθελα να προβάλω μόνο γυναίκες. Ήθελα να έχω όλες αυτές τις γυναίκες σε μια δικιά μου δουλειά κι έτσι το αποφάσισα. Το ημερολόγιο είναι μια δικιά μου δουλειά, μπορώ να κάνω ότι θέλω και να μεταμορφώσω αυτές τις γυναίκες. Πραγματικά από την ελληνική showbiz τις έχω χτενίσει όλες και ανάλογα στο κάθε concept που ταιριάζει χρησιμοποιώ και την κάθε γυναίκα.


Δε θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω. Τα πολύχρωμα μαλλιά κάνουν όλο και περισσότερο θραύση φέτος. Σου αρέσει αυτή η μόδα; Το προτείνεις στις πελάτισσες σου;

Γενικά πιστεύω ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Δεν πρέπει να πηγαίνει κατά γράμμα με την μόδα. Πρέπει να παίρνει κάποια στοιχεία και αν της ταιριάζει. Αν ταιριάζει η βάση που θέλει να κάνει για την αλλαγή, βεβαίως θα της προτείνω κάτι extreme. Aλλά για να προτείνω σε κάποια κάτι πρέπει να δω ότι μπορεί να το αποδεχτεί και αν είναι και στο στυλ της  Δε μπορώ πχ να έρθει και να της βάψω πολύχρωμο μαλλί. Πάω ανάλογα με την γυναίκα ή τον άντρα που έχω, ανάλογα την προσωπικότητα και αυτό είναι το σωστό.


Φεύγουμε από τις τρίχες και περνάμε στις πλαστικές. Έχεις δοκιμάσει το νυστέρι;

Όχι νυστέρι δεν έχω δοκιμάσει.  Το έχω ξανά πει, δε θέλω να μιλάω για τα προσωπικά μου αλλά έχω δοκιμάσει πολλά χρόνια πριν είχα βάλει σιλικόνη στα χείλι μου τώρα από εκεί και πέρα είναι κάτι που το έχω αφαιρέσει και δε νομίζω να έκανα.  Αν όμως έκανα θα συμβουλευόμουν κάποιον γιατρό πάρα πολύ καλά για να κάνω κάτι στο πρόσωπο μου. Γενικά δε μου αρέσει και να έκανα κάτι δε θέλω να φαίνεται αυτό.


Έρωτας. Πολλές τρέλες μπορεί αν κάνουμε όταν ερωτευόμαστε. Σου έχουν κάνει ή έχεις κάνει κάτι τρελό;

Όταν είσαι ερωτευμένος  μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και πολλές τρέλες γιατί ο έρωτας είναι κάτι που μας φουντώνει μας τρελαίνει το μυαλό. Αλλά εγώ δεν είμαι τόσο του έρωτα και έχω ψιλό βαρεθεί, δηλαδή δεν ερωτεύομαι τόσο εύκολα. Ενθουσιάζομαι θα έλεγα. Ενθουσιάζομαι και φεύγει εύκολα. Δεν είναι κάτι που θα ερωτευτώ και θα τρελαθώ. Έχω καιρό να το πάθω.

Σου το εύχομαι τότε Τρύφωνα μου!!

Ωωω ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!


Και κλείνοντας επειδή ήμαστε μία ομάδα από την Κρήτη θέλω να σε ρωτήσω, αν μας έρθεις κάποια στιγμή εδώ κάτω;

Θα έρθω στα Χανιά, για το γάμο ενός φίλου μου. Θα χτενίσω την γυναίκα του. Η Κρήτη είναι από τους καλύτερους προορισμούς  την έχω γυρίσει σχεδόν όλη.

Χαιρόμαστε πάρα πολύ!! Τρύφωνα μου σε ευχαριστούμε πολύ! Η ομάδα του Δορυφόρου σου εύχεται να παραμείνεις τόσο γλυκός, δημιουργικός και μοναδικός!

About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου