10 ηθοποιοί που πέθαναν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων κινηματογραφικής ταινίας


Η παραγωγή ταινιών μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές επικίνδυνη. Πολυμελή συνεργεία αναλαμβάνουν να προσφέρουν την απόλυτη ασφάλεια κατά τη διάρκεια γυρισμάτων επικίνδυνων σκηνών σε ταινίες, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να στοιχίσει ζωές…

Η παραγωγή ταινιών μπορεί να αποδειχθεί πολλές φορές επικίνδυνη. Πολυμελή συνεργεία αναλαμβάνουν να προσφέρουν την απόλυτη ασφάλεια κατά τη διάρκεια γυρισμάτων επικίνδυνων σκηνών σε ταινίες, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να στοιχίσει ζωές…

Οι θάνατοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων είναι πλεόν σπάνιες, καθώς τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ειδικά εφέ για τις επικίνδυνες σκηνές, αλλά υπάρχουν και ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους λίγο πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα για την ταινία στιν οποία συμμετέχουν.

Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς:

1) Brandon Lee (1965-1993)


Ο γιος του θρυλικού μάστερ των πολεμικών τεχνών Bruce Lee, Brandon Lee, έχασε τη ζωή του στα γυρίσματα της ταινίας “The Crow“. Σε μια σκηνή της ταινίας όπου υπήρχαν πυροβολισμοί, οι δημιουργοί για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικα πυρά. Ο ηθοποιός όμως που έριξε στον Lee δεν γνώριζε πως μέσα στο όπλο είχε μείνει ένα κομμάτι μετάλλου από την προηγούμενη σκηνή, με αποτέλεσμα ο Lee να τραυματιστεί θανάσιμα. Φυσικά το όλο θέμα θεωρήθηκε ως ατύχημα, με τον Lee να χάνει τη ζωή του στα 28 του χρόνια. Ο Lee κηδεύτηκε δίπλα από τον πατέρα του, ο οποίος επίσης πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Enter the Dragon“.

2) Heath Ledger (1979-2008)


Μια τραγική ιστορία που την γνωρίζεται όλοι. Ο Heath Ledger για να μπει στο πετσί του ρόλου του σχιζοφρενή Joker στην ταινία “Dark Knight“, κλείστηκε σε ένα μοτέλ για έναν ολόκληρο μήνα και ανέπτυξε insomnia, αφού κοιμόταν 3 ώρες την ημέρα και έγραφε τρελά πράγματα στο προσωπικό του ημερολόγιο. Μετά το Dark Knight, ο Ledger γύριζε την νέα του ταινία “The Imaginarium of Doctor Parnassus“, όπου για να ξεπεράσει τις παρενέργειες που είχε αναπτύξει, έπαιρνε έναν συνδυασμό φαρμάκων με εντολή γιατρού. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, καθώς τα φάρμακα του στέρησαν την ζωή. Ο Ledger είχε δηλώσει πως το όνειρο του ήταν να δώσει μια ερμηνεία την οποία όλοι θα θυμούνται ακόμα και όταν θα έφευγε από τη ζωή. Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα..

3) Jon-Erik Hexum (1957-1984)


Την ίδια τύχη με τον Brandon Lee είχε και ο ηθοποιός Jon-Erik Hexum, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα 26 του χρόνια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς “Cover-Up“. Στη σειρά ο Hexum υποδυόταν ένα μοντέλο, ο οποίος όμως ήταν undercover κατάσκοπος της CIA. Στα γυρίσματα του έβδομου επεισοδίου της σειράς όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν όπλα με ψεύτικα πυρά, ο ηθοποιός στο διάλειμμα που έκανε πήρε το όπλο και το άδειασε για να παίξει με αυτό Ρώσικη Ρουλέτα. Αυτό που δεν ήξερε είναι πως στο όπλο είχε μείνει μία σφαίρα, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να αυτοπυροβοληθεί και να προκαλέσει σοβαρό τραύμα στο εγκέφαλο του. Αφού χειρουργήθηκε ο εγκέφαλος του δεν άντεξε και ο  Hexum έχασε τη ζωή του.


4) Paul Walker (1973-2013)


Τραγικό τέλος είχε και ο πρωταγωνιστής των ταινιών “Fast and Furious” Paul Walker, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο ατύχημα. Ο ηθοποιός ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του φίλου του που ταξίδευαν μαζί, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο συνετρίβει πάνω σε έναν φανοστάτη του δρόμου και σε δύο δέντρα. Ο Walker εκείνη την περίοδο γύριζε την ταινία “Furious 7”, την οποία οι δημιουργοί την ολοκλήρωσαν χρησιμοποιώντας τα αδέλφια του ηθοποιού και με τη βοήθεια CGI. Η ιστορία του χαρακτήρα του Brian ολοκληρώθηκε εκεί, με τον ηθοποιό να χάνει τη ζωή του στα 40 του χρόνια.

5) John Ritter (1948-2003)


Ο μεγάλος κωμικός John Ritter που έγινε γνωστός χάρη στις δουλειές του στη μικρή οθόνη, όπως η σειρά “Three’s Company“, έχασε τη ζωή του στα 54 του χρόνια έπειτα από καρδιακή προσβολή. Εκείνη την περίοδο ο ηθοποιός γύριζε τα τρία πρώτα επεισόδια της δεύτερης season της sitcom σειράς “8 Simple Rules“, όπου κάποια στιγμή κατέρρευσε έπειτα από ένα σπάνιο είδος καρδιακής προσβολής και στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή. Η σειρά διεκόπη για κάποιο χρονικό διάστημα, όπου αργότερα συνεχίστηκε με αντικαταστάτη του Ritter. Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε μετά τον θάνατο του ονομάστηκε “Goodbye” και δεν ακούστηκαν ποτέ τα χαρακτηριστικά “γέλια” που όλοι γνωρίζουμε σε άλλες αντίστοιχες σειρές.



6) Marilyn Monroe (1926-1962)


Μια από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές της ιστορίας του κινηματογράφου, ήταν φυσικά η πανέμορφη ηθοποιός Marilyn Monroe, η οποία έγινε γνωστή χάρη στη συμμετοχή της σε κωμωδίες όπως Gentlemen Prefer Blondes, Some Like It Hot, The Seven Year Itch κα. Η τελευταία της δουλειά ήταν το φιλμ “Something’s Got to Give”, το οποίο όμως η ηθοποιός δεν ολοκλήρωσε ποτέ, καθώς βρέθηκε νεκρή έπειτα από υπερβολική χρήση υπνωτικών χαπιών. Η Monroe ήταν μόλις 36 ετών όταν έφυγε από τη ζωή..

7) Philip Seymour Hoffman (1967-2014)


Ο θάνατος του ηθοποιού Philip Seymour Hoffman είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Ο ηθοποιός που είχε αποδείξει αμέτρητες φορές τις τρομερές του υποκριτικές ικανότητες, κερδίζοντας μάλιστα το Όσκαρ A’ Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Capote“, έφυγε από τη ζωή στα 46 του χρόνια. Ο εθισμός του Hoffman στα ναρκωτικά ήταν γνωστός, αλλά το 2014 ήταν η μοιραία χρονιά για εκείνον, καθώς βρέθηκε νεκρός έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Εκείνη την περίοδο είχε μόλις ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”, αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε ποτέ, καθώς ο σκηνοθέτης της ταινίας αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει CGI για να ολοκληρώσει την ερμηνεία του ηθοποιού.

8) Vic Morrow (1929 – 1982)


Μία από τις πιο τραγικές ιστορίες του Hollywood! Το 1982 ο ηθοποιός Vic Morrow γύριζε την πολεμική ταινία με τίτλο “Twilight Zone: The Movie”, όπου σε μια σκηνή χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνικές εκρήξεις, οι οποίες έκαναν ζημιά στην ουρά του ελικοπτέρου που είχαν για την ταινία, το οποίο εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον αέρα. Η πορεία του ελικοπτέρου κατάφερε να αποκεφαλίσει τον Morrow και να σκοτώσει επίσης δύο παιδιά ηθοποιούς που κράταγε ο Morrow για να τα προστατέψει. Ο σκηνοθέτης και παραγωγοί της ταινίας κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία, καθώς η χρήση ελικοπτέρου και εκρήξεων ήταν πολύ επικίνδυνος συνδυασμός, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Η ταινία συνεχίστηκε ένα χρόνο μετά και πάτωσε στο box-office.

9) Oliver Reed (1938-1999)


Μπορεί πολλοί να μην γνωρίζεται τον Oliver Reed, αλλά ο ηθοποιός είχε μια λαμπρή καριέρα με τελευταία του συμμετοχή στην ταινία “Μονομάχος“. Ο Reed υποδυόταν τον προπονητή μονομάχων του πρωταγωνιστή Maximus (Russell Crowe), αλλά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας ο ηθοποιός έπαθε καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του. Ο χαρακτήρας του Reed ξαναγράφτηκε στο σενάριο με σκοπό να μην επιβιώσει στο τέλος της ταινίας, η οποία μάλιστα ήταν από τις πρώτες που χρησιμοποίησε CGI για να ολοκληρώσει την ερμηνεία ενός ηθοποιού. Άλλωστε κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερων Ειδικών Εφέ!

10) Martha Mansfield (1899-1923)


Η ηθοποιός Martha Mansfield βρίσκεται τελευταία στη λίστα μας και η αλήθεια είναι πως είχε πολύ τραγικό θάνατο. Η ηθοποιός που το 1923 και στα 24 της χρόνια, άρχισε να παίρνει τα πάνω της γυρίζοντας την ταινία  “The Warrens of Virginia”. Μετά από μια κουραστική μέρα γυρισμάτων η Mansfield αποφάσισε να καθίσει σε ένα αυτοκίνητο για να ξεκουραστεί, όταν ένας περαστικός πέταξε καταλάθος ένα τσιγάρο πάνω της, το οποίο όμως κατάφερε να βάλει φωτιά στο φόρεμα που φόραγε η ηθοποιός. Τα τραύματα που υπέστη ήταν σοβαρά και η ηθοποιός δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή..

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου