Ζητήσαμε από Ελληνίδες μάνες να περιγράψουν τους χαρακτήρες του Game of Thrones


Η πιο ενδιαφέρουσα περίοδος του χρόνου φτάνει στο τέλος της και εμείς αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την post-GOT κατάθλιψη που έρχεται, ήρεμα, ψύχραιμα και μονολογώντας "ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ;;; ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ";;;


Και όσο και να σου κάνει εντύπωση, δεν είμαστε μόνο εμείς οι 20sthing που είμαστε άρρωστοι με τη σειρά (30sthing, έστω), αλλά υπάρχουν και young at heart τύποι και τύπισες μεγαλύτερης ηλικίας, που τρελαίνονται για δράκους και βαλυριανό ατσάλι. Και ναι, κάποιες απ' αυτές είναι και ΚΛΑΣΙΚΟΤΑΤΕΣ Ελληνίδες μανούλες, από εκείνο το είδος που συνήθως σε πρήζει όταν παρακολουθείς τη σειρά και σου λέει "τι κάνεις εκεί όλη μέρα μπροστά από αυτό το διαολόπραμα, θα στραβωθείς".

Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε 6 τέτοιες μανούλες, καμένες με το Game of Thrones, και τους ζητήσαμε να μας περιγράψουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες από τη σειρά.

Τσέκαρε τι μας είπαν και προετοιμάσου για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema. Και αν δε θες να ξενυχτήσεις περιμένοντας το νέο επεισόδιο, μπορείς με τη νέα λειτουργία εγγραφής να το γράψεις και να το δεις όποτε εσύ θες.

1. κυρία Χρυσούλα, 64 ετών (Σέρσεϊ)

"Τι να κάνει και αυτή η έρημη; Μάνα είναι και πονάει. Της το φάγανε το παιδί, του ρίξανε κινίνο μέσα στην καρυδόπιτα που του ’χε φτιάξει για να τον φχαριστήσει (ξέρεις πόση ώρα της πήρε στην κουζίνα; Ζεματίστηκε!) μετά της φάγανε και το κορίτσι, ε, πόσα να αντέξει η κακομοίρα; Ένα παιδί της έμεινε τώρα για παρηγοριά και το προσέχει σαν τα μάτια της. Και από νύφη, τι να σου πω, πρόκοψε… Καλή πουτανάρα κι αυτή, Θεε μου σχώρα με. Μια τέτοια να μου φέρεις και μένα να με στείλεις στον τάφο μιαν ώρα αρχίτερα. Λέγε ρε κιαρατά; Έχεις καμία;"

2. κυρία Σοφία, 62 ετών (Γιάννης Σνόου)

"Παναγιά μου τι παιδί είναι αυτό; Τι καλό, τι έξυπνο, τι δουλευταράδικο; Το τι κλάμα έκαμα πέρσι που τον εμαχαιρώσανε, δεν λέγεται, μάτι δεν έκλεισα όλη νύχτα, με λεξοτανίλ κρατιόμουνα απαπαπά… Αλλά ήρθε αυτή η άγια γυναίκα, ο Κόκκινος Θεός να την έχει καλά, και το ανέστησε το παιδί, σαν τον Λάζαρο του λέει «σηκώσου απάνω» και αυτό σηκώθηκε, να στο σταυρό που σου κάνω, με τα μάτια μου το είδα. Αυτός να μου το θυμηθείς μια μέρα θα φτάσει πολύ ψηλά. Τέτοιοι έπρεπε να μας κυβερνάνε, όχι οι άλλοι οι κλεφταράδες που φάγαν τα λεφτά του κοσμάκη, έχουνε πάει τη σύνταξη στα 300 ευρώ. Ζεις εσύ κύριε Λάνιστερ με 300 ευρώ; Ε, ζεις; Έχεις πάει ποτέ στην λαϊκή να δεις τι γίνεται, αλλά βέβαια τι ανάγκη έχεις εσύ; Αλήτες. Τομάρια."

3. κυρία Ντίνα 66 ετών (Καλίσι)

"Αχ πόσα δεν έχει τραβήξει κι αυτό το ορφανό… Μάνα δεν γνώρισε, τον πατέρα της τον κλείσανε στο ίδρυμα γιατί παλάβωσε ο κακόμοιρος, άσπρη μέρα δεν είδε η δόλια. Και την παντρέψανε και με το ζόρι μ’ αυτόν τον μοβόρο τον βλάχο, που’χε κείθε πάνου κάτι άλογα και ήθελε να την κάνει χωριάτισσα κοτζάμ πριγκιποπούλα, να τριγυρνάει στα βουνά και τα λαγκάδια, πέρα στις ερημιές… Αλλά το κορίτσι ήταν έξυπνο, του ‘κοβε και πήγε και λεφτέρωσε κάτι δούλους και αυτοί την αγαπήσανε και πολεμήσανε για χάρη της και την εκάνανε κυρία στο Μυρίν... ΚΥΡΙΑ! Και έχει και μια ομορφάδα η άτιμη, τι να σου λέω… Σαν να βλέπεις εκείνη την Καρολάιν στο "Τόλμη και Γοητεία" φτου φτου φτου φτου."

4. κυρία Κατερίνα, 58 ετών (Ράμσεϊ)

"Να ψοφήσει ο παλιοκερατάς, να ψοφήσει το παλιοτόμαρο που πήγε και έκοψε το τσουτσούνι του αλλουνού του κακομοίρη, τι σου ‘φταιγε το ξένο παιδί ρε αλήτη; Τα μεγαλώνουμε με τόσες στερήσεις, φτύνουμε αίμα για να τα κάνουμε αθρώπους στην κοινωνία και έρχεσαι εσύ να μας τα κάνεις μουνούχους; Αλλά έννοια σου και στο τελευταίο επεισόδιο είδες τι σου έκανε ο Γιαννάκης, σε ξάπλωσε κάτω και όπου φύγει φύγει… Και ήρθαν μετά και τα σκυλιά, κοκκαλάκι δεν αφήσανε. Τώρα ούτε η Νικολούλη δεν σε βρίσκει κακομοίρη μου. Αλλά και ποιος να σε ψάξει; Μάνα δεν γνώρισες, τον πατέρα σου τον έφαγες, άνθρωπο δεν άφησες ζωντανό, να δούμε ποιος θα σου ανάβει το καντήλι τώρα."

5. κυρία Κική, 61 ετών (Τύριον)

"Βρε παιδιά τι διάολος είναι αυτός ο άτιμος, ε; Όσο μπόι του λείπει, τόσο μυαλό έχει, τετραπέρατος… Αλλά άτυχο το μαναράκι μου, πολύ άτυχο βρε παιδί μου, γιατί έτσι; Τι πατέρας είναι αυτός που του ’τυχε, να θέλει να τον εφάει; Έτσι κάνουν οι γονιοί, εδώ ένα σκυλάκι έχεις και το λυπάσαι να το χτυπήσεις, πώς το πάει η καρδιά σου, να σκοτώσεις το ίδιο σου το παιδί; Αλλά δόξα τον Θεό, τους το ‘σκασε και τώρα είναι μια χαρά, κάνει και παρέα με την Καλίσι, να του βρει και αυτή καμιά δουλειά να το βολέψει το παιδί… Δεν μπορεί, όλο και κάποιον θα ξέρει να τον χώσει κάπου, κοτζάμ βασίλισσα είναι, αν δεν βολέψει τους δικούς της, ποιους θα βολέψει; Τώρα που είναι στα πράματα, γιατί μετά ποιος ξέρει τι γίνεται."

6. κυρία Ματούλα, 63 ετών (Άρυα)

"Μωρή τρελοκαμπέρω δεν αφήνεις λέω γω καλύτερα τα μαχαίρια και αυτά τα καράτε και να μάθεις να κάνεις κανά φαί μπας και ξεστραβωθεί κανείς και γυρίσει να σε κοιτάξει; Έτσι νομίζεις ότι βαστιέται ένα σπίτι; Τέτοιο κορίτσι, από τέτοια οικογένεια, καλό, έξυπνο, μορφωμένο και να μείνεις στο ράφι; Αμαρτία απ’ το Θεό. Εδώ μωρή παντρεύτηκε η Μαρία του Γιάννη του κουτού που δεν είχε δεύτερο βρακί να βάλει (αν φόραγε δηλαδή και καθόλου γιατί λέγανε διάφορα στη γειτονιά, αλλά ας μην το ανοίξω καλύτερα, τέλος πάντων)… Ήθελα να ‘ξερα ποιος θα το πάρει αυτό το κορίτσι με τα μυαλά που κουβαλάει, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ’ΞΕΡΑ!"




About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου