Ψάρι ΑΤΙΑ πιάστηκε στη Λέσβο!


Αιτία αναστάτωσης αποτέλεσε χθες ένα... ψάρι-ATIA (φωτό), το οποίο πιάστηκε στα δίχτυα ενός ψαρά στη Μυτιλήνη!

Για ώρα, αλιείς και κάθε είδους «περίεργοι» προσπαθούσαν να βρουν την «ταυτότητα» του μυστηριώδους θαλάσσιου εισβολέα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιο επικίνδυνο είδος, όπως ο τοξικός λαγοκέφαλος, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο!

Οι περαστικοί δεν άργησαν να ξεχωρίσουν το «εξωγήινο» ψάρι ανάμεσα στους μπαλάδες, στα λυθρίνια και στις σκορπίνες, τα οποία είχε αραδιάσει στο τελάρο με την ψαριά της ημέρας ο Μυτιληνιός αλιέας.

Με σχήμα που παραπέμπει σε λαβράκι, ασημί χρώμα, μαύρη ράχη και χοντρές, κάθετες μαύρες ρίγες που ξεκινούν από το κεφάλι και καταλήγουν στην ουρά, το ψάρι δεν θύμιζε κανένα γνωστό των ελληνικών θαλασσών, πυροδοτώντας έναν ατέρμονο διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με την προέλευσή του. Πάντως, ο ψαράς που το έπιασε στα δίχτυα του σήκωσε τα χέρια ψηλά, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοιο ψάρι και δεν γνώριζε την ονομασία του.

Τελικά, το μυστήριο λύθηκε αφού, όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για naucrates ductor, όπως είναι η επιστημονική ονομασία για το ψάρι-πιλότο που ζει σε τροπικές και θερμές, «ανοιχτές» θάλασσες, και κολυμπά πάντα γύρω από καρχαρίες ή σελάχια, τρεφόμενο με παράσιτα.

Εμείς να σημειώσουμε το αστείο της υπόθεσης. Α.Τ.Ι.Α σημαίνει άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Μήπως έπρεπε να λέγεται Α.Τ.Θ.Α!!!!



Πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου