Ο Θρύλος νίκησε τον μύθο!



ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φινάλε! Με νέο buzzer beater του Σπανούλη -στην 2η παράταση και μετά από αδιανόητη μάχη- ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα (82-81) για πρώτη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ στο αντίο Διαμαντίδη! 


Εξωπραγματικό φινάλε! Με νέο buzzer beater του Σπανούλη -στην 2η παράταση και μετά από μια αδιανόητη μάχη- ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ στο αντίο Διαμαντίδη!

Αυτός ο ΕΠΙΚΟΣ τελικός είναι για να γίνει ταινία!

Μετά από μια μυθική μονομαχία, με δύο παρατάσεις, με εκατέρωθεν «αυτοκτονίες», αλλά και κατάθεση ψυχής, ο τίτλος βάφτηκε ερυθρόλευκος!


Με το Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει νέο buzzer beater (όπως και στον 2ο τελικό), ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 του Παναθηναϊκού και κατέκτησε (με 3-1) για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα Ελλάδας μέσα στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε του Δημήτρη Διαμαντίδη!

Το τριποντο του Σπανούλη

Απίθανο το παιχνίδι με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αστοχεί στην κανονική διάρκεια για τη νίκη (63-63), τον Μάντζαρη με τρίποντο (έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ) να στέλνει στο 1''(!) το ματς σε νέα παράταση (71-71) κι εκεί το τριφύλλι να «αυτοκτονεί» και να δέχεται ΜΥΘΙΚΟ καλάθι από τον V-Span που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία των Πειραιωτών!


Στους 25 σταμάτησε ο Σπανούλης (6/10 τρίποντα) που έπαιζε για πάρα πολύ ώρα με τέσσερα φάουλ, 14 είχε ο Χάντερ, 13 ο Μάντζαρης, ενώ κομβικός ήταν ο Αγραβάνης με καθοριστικές κερδισμένες μάχες σε άμυνα και επίθεση. Για τον Παναθηναϊκό 16 είχε ο Παππάς (που έδειξε έτοιμος να γίνει ηγέτης στην επόμενη μέρα), 15 ο Διαμαντίδης κι άλλους τόσους ο Γκιστ, ο οποίος έδωσε αδιανόητες μάχες και στις δύο άκρες του παρκέ (ειδικά στις παρατάσεις). Μόλις 5 πόντους ο Φελντέιν, με 2/10 σουτ σε 30', ενώ ο Καλάθης που έκανε τα πάντα είχε 12 (με 5/15 σουτ).

Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου