Απαγορεύουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους


Τέλος εποχής για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον στους δημόσιους χώρους σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας.



Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση του ατμίσματος στους δημόσιους χώρους και η ολοκληρωτική απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης και προώθησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Απόλυτα σύμφωνη με το θέμα αυτό είναι η επιμελήτρια Α΄ πανεπιστημιακής πνευμονολογικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ,υπέυθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος ,κ. Ιωάννα Μητρούσκα που  μιλώντας στο neakriti.gr υπογράμμισε μεταξύ άλλων ."Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία πολύ σωστή απόφαση.

Αρκεί να σας αναφέρω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχουν τοποθετηθεί  εδώ καιρό σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο και η θέση των παραπάνω οργανισμών είναι ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία άλλη μορφή καπνίσματος .Επομένως καλό θα είναι να το αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα προϊόντα καπνού."

Περισσότερα εδώ: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου