Στο Eurogroup η διαπραγμάτευση μετά τον «σχεδόν λευκό καπνό» στο Χίλτον


Ντάισελμπλουμ: Ακούω καλά νέα απο την Αθήνα - Δεν αναμένουμε συμφωνία σήμερα - Μοσκοβισί: Οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος πρέπει να επιτευχθούν - Λαγκάρντ: Στο τέλος της μέρας το ελληνικό χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο - Σόιμπλε: Η τρόικα έχει σημειώσει πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα-Δεν θα ολοκληρώσουμε σήμερα τη συζήτηση - Εκλεισαν Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια - Μένουν τα τεχνικά κλιμάκια - Οι επικεφαλής του κουαρτέτου στο Αμστερνταμ και επιστρέφουν


 Μια θετική δήλωση αναμένει η Αθήνα από το Eurogroup που συνεδριάζει εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Μεγάλη Εβδομάδα, πιθανότατα τη Μ. Πέμπτη.

Εγινε πρόοδος στην Αθήνα παραδέχτηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν θα είναι σε θέση οι υπουργοί οικονομικών να ολοκληρώσουν σήμερα τη συζήτηση για την Ελλάδα.

«Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Reuters.

Υπάρχει κάποια πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο για μια συμφωνία», τόνισε.

Επανέλαβε την πάγια θέση του Ταμείου ότι θα πρέπει να υπάρξει στο τέλος της ημέρας βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση για τις κεντρικές τράπεζες τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες.

Θα συζητήσουμε το πρόγραμμα της Ελλάδας και μπορώ να σας πω ότι έγινε πολύ, πάρα πολύ πρόοδος στην Αθήνα, δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Κατά τη γνώμη μου είμαστε κοντά σε συμφωνία».

Όπως είπε χρειάζεται ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων που να είναι οικονομικά εφικτό και κοινωνικά δίκαιο. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία είναι «εντός πεδιάς», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι για το 2018 που προβλέπονται στο Μνημόνιο πρέπει να πιαστούν.

Τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αφορούν το 2015 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Πιερ Μοσκοβισί και επανέλαβε ότι η συμφωνία που είναι απαραίτητη είναι «κοντά».

Περισσότερα: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου