Σε απόσταση αναπνοής τουρκική ακταιωρός από Έλληνα ψαρά.


"Θερμό" επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής μεταξύ ακταιωρού της τουρκικής ακτοφυλακής που μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις Οινούσσες και κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, που με παρέμβαση του απέτρεψε την σύλληψη Έλληνα ψαρά.


Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στις Οινούσες. Αρχικώς η τουρκική ακταιωρός ζήτησε από τον Έλληνα ψαρά να φύγει από την περιοχή τονίζοντας ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Όταν ο Έλληνας ψαράς αρνήθηκε να απομακρυνθεί, το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού απείλησε να τον συλλάβει.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε σε απόσταση δύο μέτρων το ελληνικό σκάφος.

Τη συνομιλία άκουσε το Πολεμικό Ναυτικό και η κανονιοφόρος «Κραταιός» αποφασίστηκε να κινηθεί προς την περιοχή.

Όταν έφτασε, κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί. Αρχικώς το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού αρνήθηκε να φύγει, πείστηκε όμως μετά από περίπου μιάμιση ώρα να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι αξιωματικοί στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και στον κλάδο επιχειρήσεων του ΓΕΝ ενημέρωναν σε απευθείας χρόνο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το επεισόδιο, το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό.

Το δραματικό περιστατικό περιέγραψε με ακρίβεια ο Στέφανος Δημίδης, ο ψαράς που απείλησαν να συλλάβουν οι Τούρκοι. Όπως ανέφερε, το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η τουρκική ακταιωρός του έκοψε την πορεία για να το σταματήσει. «Μας έκαναν νοήματα να φύγουμε. Ήταν δίπλα μας, τη δεύτερη φορά ήρθε στα δύο μέτρα, κόντευα να το εμβολίσω» σημείωσε ο κ. Δημίδης.

Περισσότερα εδώ: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου