Φακοί επαφής - κάμερες φέρνουν το μέλλον λίγο πιο κοντά



Η Sony επεξεργάζεται ένα σοβαρό πρότζεκ που αναμένεται να φέρει επανάσταση σε όσα γνωρίζαμε περί μαγνητοσκόπησης.

Όσοι παρακολουθούσαν μετά μανίας τη σειρά "Επικίνδυνες αποστολές", θα θυμούνται ότι ο Μίστερ Φελπς και η ομάδα του, πάντα εξοπλισμένη με αξεσουάρ παρακολούθησης και καταδίωξης υψηλής τεχνολογίας, είχαν τη δυνατότητα να μαγνητοσκοπούν και να εποπτεύουν τον χώρο τους με ένα ζευγάρι παντοδύναμα γυαλιά οράσεως, που φωτογράφιζε και κινηματογραφούσε οτιδήποτε βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του κατόχου τους.    

Ουτοπικό; Καθόλου. Σύμφωνα με ένα νέο φιλόδοξο πρότζεκτ της SONY, πολύ σύντομα, ένα ζευγάρι φακών επαφής θα απειλήσει όλες τις κάμερες του κόσμου. Τα μάτια μας θα είναι αρκετά για να κινηματογραφήσουμε ή να απαθανατίσουμε αυτό που κάθε φορά βλέπουμε, με τεχνολογία που πλέον αγγίζει τα όρια της μαγείας: ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών θα είναι αρκετό για να ξεκινήσει το REC ή για να τραβήξουμε την πιο δυνατή στιγμή που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Χωρίς να χρειαστεί να βιαστούμε να αρπάξουμε το κινητό, χωρίς καμία σκηνοθεσία ή επιτήδευση. Αυθόρμητα, ακριβώς όπως ζούμε και παρακολουθούμε τον κόσμο γύρω μας.   
Ένα μικρό γραφικό από το μεγάλο εγχείρημα της Sony 

Ας σημειωθεί, ότι η πατέντα για τους συγκεκριμένους υπερ-φακούς επαφής είχε κατατεθεί πριν από περίπου 3 χρόνια και από τότε γίνονταν βελτιώσεις σε κάτι που είχε ξεκινήσει ως σούπερ μίνι φωτογραφική μηχανή και τελικά εξελίσσεται στο μεγαλύτερο τεχνολογικό εγχείρημα των τελευταίων ετών, που θα φέρει επανάσταση στην επικοινωνία και τον τρόπο, που απαθανατίζουμε τα πάντα. 

About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου