Η υψηλή θρεπτική αξία του ταχινιού


Το ταχίνι, ο σησαμοπολτός, είναι ένα τρόφιμο γνωστό σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαιτέρως αγαπητό στις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Βορείου Αφρικής και στις Ασιατικές Χώρες.



Στην Ελλάδα, καταναλώνεται όλο το χρόνο αλλά η κατανάλωση του αυξάνεται αισθητά κατά τις περιόδους νηστείας. Το ταχίνι μπορεί να καταναλωθεί ως αλοιφή, σε ταχινόσουπες, σε σαλάτες, στην παρασκευή πολλών πιάτων και γλυκών αντί άλλων ελαίων.

Ένα πασίγνωστο φαγητό που είναι βασικό του συστατικό το ταχίνι, είναι το πολύ αγαπητό χούμους (ρεβίθια, ταχίνι, χυμός λεμονιού), εδώ αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η εμπειρική λαϊκή σοφία καθώς ο συνδυασμός του οσπρίου με το ταχίνι μας δίνει μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας δηλαδή σαν να καταναλώνουμε ζωική πρωτεΐνη.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου