Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ!


Το​ δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και συνολικά της ιστορίας του πανηγυρίζει από χθες ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ.


Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Εκείνο όμως που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι το γεγονός ότι ποτέ ξανά ομάδα από την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου δεν είχε φτάσει μέχρι την κορυφή.

Μέσα σε ένα κατάμεστο ''PAOK Sports Arena'' ο ΠΑΟΚ έκανε μία ακόμα ανατροπή. Οι παίκτες του δικεφάλου του Βορρά έχαναν με 2-0 στα σετ, αλλά με τους Χιμένες και Σεπέδα σε μεγάλα κέφια γύρισαν το ματς και κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους.

Οι γηπεδούχοι στα πρώτα δύο σετ ήταν νωθροί απέναντι σε έναν εξαιρετικό Φοίνικα. Παπαδόπουλος, Κάλντγουελ και Ζήσης κρατούσαν την υποδοχή, οι δύο πρώτοι έπαιζαν στην επίθεση και για τον τραυματία Ντόκιτς και εύκολα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-0.

Κάπου εκεί λειτούργησε ο Γιάννης Καλμαζίδης έδωσε εντολή οι παίκτες του να σημαδεύουν τον Κάλντγουελ στο σερβίς για να τον βγάλουν εκτός επίθεσης και τα πάντα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και άρχισε να πατά καλύτερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι μαζί με τη βοήθεια του κόσμου τους, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός, να κάνουν την ανατροπή και να φτάσουν στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δικέφαλος προηγήθηκε πρώτη φορά στο 4-3 του 2ου σετ, ενώ στο 9-6 πάλι του 2ου σετ δέχτηκε σερί 5-0 από τα σερβίς του Παπαδόπουλου και τα τελειώματα του Κάλντγουελ.

Μετά το 2ο σετ ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση για τον τίτλο. Με το σερβίς του να μεταμορφώνεται, τον Σεπέδα να ανεβάζει ρυθμούς και τους Λι, Σμαραγδή να ισορροπούν το παιχνίδι στο κέντρο ο δικεφάλος μπήκε εντυπωσιακά στο 3ο σετ. Οι 7.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν την ώθηση που χρειάζονταν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη οι οποίοι άρχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Ο Φοίνικας έχασε τον έλεγχο στην υποδοχή, ο Κάλντγουελ δεν είχε καλή τροφοδότηση και η ανάπτυξη ήταν προβληματική.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 και στο τάι μπρέικ έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της εφετινής σεζόν που διαφήμισαν το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Με μπλοκ του Σμαραγδή στον Παπαδόπουλο και άουτ του Ντόκιτς ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 4-2. Διατήρησε το +2 μέχρι το 9-7 κι εκεί ο Σεπέδα με επίθεση και ο Ντόκιτς με άουτ επίθεση έφεραν το +4 για τον δικέφαλο που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου