Πειραιάς: Σύλληψη οδηγού – κατάσχεση φορτηγού από την Κρήτη για “λαθρεμπόριο τσικουδιάς”


Με την κατηγορία της “λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών” συνελήφθη ο οδηγός φορτηγού στο οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ύστερα από έλεγχο στο λιμάνι Πειραιά, βρέθηκε δεξαμενή, χωρητικότητας χιλίων λίτρων, που περιείχε ρακί. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, «συγκατηγορούμενος με ίδιες κατηγορίες είναι και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας με έδρα τα Χανιά» ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν με κοινό δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Στο δελτίο συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα ελέγχων σε όλη την επικρατεία, που πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 27 Ιουνίου, από μικτά κλιμάκια σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση και εμπορία προϊόντων-τροφίμων ζωικής και φυτικής παραγωγής εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που σχετίζονται με την Κρήτη, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά σε φορτηγά αυτοκίνητα, φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα, που κατέφθασαν με πλοία από την Κρήτη, ελέχθησαν 12 φορτηγά και από τους ελέγχους προέκυψαν:
•Από τους ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Σε πέντε φορτηγά αυτοκίνητα διαπιστώθηκαν μη συμμορφώσεις ως προς τις προδιαγραφές εμπορίας και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες. Σε ένα εξ αυτών, λόγω πληρώθας των παρατυπιών, δεν επετράπη η έξοδός του από το λιμάνι και επεστράφη στο τόπο φόρτωσης (Κρήτη) προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
•Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας: Σε τρία φορτηγά διαπιστώθηκαν παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας καθ’ όσον δεν υπήρχαν για μέρος του φορτίου τα προβλεπόμενα συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία (Δελτίο αποστολής). Σε ένα φορτηγό βρέθηκε δεξαμενή, χωρητικότητας χιλίων λίτρων (1.000,00 lt ), που περιείχε οινοπνευματώδη ποτό (ρακί) και δέκα (10) συσκευασίες (ασκοί) των είκοσι λίτρων (20,00 lt ) με το ίδιο περιεχόμενο και για το λόγο αυτό ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη για λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών. Συγκατηγορούμενος με ίδιες κατηγορίες είναι και ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας με έδρα τα Χανιά. Σχηματίσθηκε δικογραφία και υποβλήθηκε κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Το λαθρεμπόρευμα καθώς και το φορτηγό (τράκτορας και επικαθήμενο) κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πειραιά».
•Στο λιμάνι του Ηρακλείου από μεικτό κλιμάκιο των προαναφερόμενων Υπηρεσιών ελέχθησαν 13 φορτηγά εκ των οποίων δύο σφραγίστηκαν και σε τρία έγιναν συστάσεις.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλωνό ότι «οι κοινές δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Πολιτείας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, με το συντονισμό των αρμόδιων ελεγκτικών Υπηρεσιών, ώστε να επιτυγχάνεται ο υγιής ανταγωνισμός, η τήρηση των κανόνων της αγοράς και η εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται».


About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου