Συναγερμός στη Γαλλία: Τρομοκρατική ομάδα ετοίμαζε νέο «Παρίσι»

                                                                                 
Την εξάρθρωση τρομοκρατικής ομάδας, με επικεφαλής έναν 34χρονο Γάλλο πολίτη, ονόματι Ρεντά Κρικέτ, η οποία ετοίμαζε χτύπημα «πρωτοφανών διαστάσεων», μεγαλύτερο από εκείνο που συγκλόνισε τον κόσμο στις 13 Νοεμβρίου, στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για γενικό συναγερμό στη χώρα, καθώς παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης.



Ειδικότερα, ο Φρανσουά Μολέν, ο οποίος πρωταγωνίστησε και στην υπόθεση του Παρισιού και την επιχείρηση σύλληψης του εγκεφάλου της επίθεσης, Αμπαούντ, κατονόμασε τον Ρεντά Κρικέτ ως επικεφαλής και οργανωτή του σχεδίου, στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, με συνδέσμους τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ολλανδία.

Ο Γάλλος εισαγγελέας δήλωσε ότι η κατηγορία που προσάπτει στον Κρικέτ είναι τεκμηριωμένη με πολλά στοιχεία. Ο Κρικέτ εμφανίζεται να μεταφέρει οπλισμό και υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ διέθετε και ψεύτικα διαβατήρια, ώστε να εξαφανίζει τα ίχνη του και να μην εντοπίζεται από τις αρχές.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των συνεργατών του συνεχίζεται, καθώς τα «πλοκάμια» της συγκεκριμένης ομάδας απλώνονται μέχρι την Ολλανδία, αλλά και το Βέλγιο. Το «κουβάρι ξεδιπλώθηκε» μετά τη σύλληψη στο Ρότερνταμ του Ανίς Μπαρί, ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στη Γαλλία.

Ο κ. Μολέν δεν ήταν σε θέση να πει πότε ο Κρικέτ εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και αν συνδέεται άμεσα με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στις Βρυξέλες. Έκανε λόγο ωστόσο, για διαφαινόμενο χτύπημα πρωτοφανούς διάστασης.

Τουλάχιστον δύο άτομα αλγερινής καταγωγής αποτελούν το σύνδεσμο του Κρικέτ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τον Αμπντεραχμάν Α. και τον Ραμπά Μ., οι οποίοι έχουν συλληφθεί από τις βελγικές αρχές και θα περάσουν από διαδικασία ανάκρισης στις 7 Απριλίου.

Κατά την επιδρομή της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα του Κρικέτ στο Παρίσι, στο Argenteuil, οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών διαφόρων τύπων, πέντε αυτόματους πυροκροτητές, εφτά κινητά τηλέφωνα, κλεμμένα διαβατήρια και δύο κομπιούτερ με διάφορα links που παρέπεμπαν στο Ισλαμικό Κράτος.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου