
Για να είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση κάποιου σοκ, το Βέλγιο ζήτησε αυτήν την εβδομάδα από τους πολίτες να έχουν έτοιμο στο σπίτι «ένα κιτ έκτακτης ανάγκης» με εμφιαλωμένο νερό, φάρμακα και άλλα βασικά είδη που είναι απαραίτητα για την επιβίωση κάποιου για τρεις ημέρες.
Αυτό αφορά μια προσαρμογή τόσο στο «ασταθές διεθνές πλαίσιο» όσο και σε έναν κίνδυνο φυσικής καταστροφής που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Κεντέν.
Και, αν συμβεί το απρόοπτο, αυτό θα επιτρέψει στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών να εστιάσουν στους πιο ευάλωτους πολίτες, καθώς μέγιστος αριθμός ανθρώπων θα μπορεί να είναι αυτόνομος τις πρώτες ώρες της κρίσης.
Το Βέλγιο ανταποκρίνεται ως εκ τούτου σε αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Προετοιμασία 2030», που δημοσιοποιήθηκε πέρυσι, με φόντο τη ρωσική απειλή.
Περισσότερα: in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου