Ισπανία: Η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ για το Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Μαδρίτη πρόκειται να συνεργαστεί στρατιωτικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, ότι η Ισπανία συμφώνησε να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία της με την Ουάσινγκτον.

Η Λέβιτ δήλωσε νωρίτερα ότι «η Ισπανία έχει δείξει τις τελευταίες ώρες διάθεση να συνεργαστεί στρατιωτικά», προσθέτοντας ότι ήταν «απαράδεκτο» το γεγονός πως η Μαδρίτη εμφανίστηκε «πολύ λίγο συνεργάσιμη» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όσον αφορά τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Η Ισπανία απορρίπτει τις δηλώσεις της Λέβιτ

Ο Αλμπάρες απέρριψε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER, τονίζοντας ότι η θέση της ισπανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. «Η θέση μας παραμένει σαφής και κατηγορηματική: όχι στον πόλεμο», δήλωσε.



Περισσότερα: lifo.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου