
Απλώνεται η «φωτιά» του πολέμου στην Ασία, στο πλαίσιο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Σε ανάρτησή του ο Πακιστανός Υπουργός Άμυνας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αναμενόταν ότι θα υπήρχε ειρήνη στο Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν θα επικεντρώνονταν στα συμφέροντα του αφγανικού λαού και στην ειρήνη στην περιοχή. Αλλά οι Ταλιμπάν μετέτρεψαν το Αφγανιστάν σε αποικία της Ινδίας».
Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ανοιχτός πόλεμος» με το Αφγανιστάν, επιβεβαιώνοντας εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στην Καμπούλ, την Κανταχάρ και την Πακτία. Περίπου από τις 02:30 τοπική ώρα, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη «αντίποινα» επί αντιποίνων με τον στρατό του Αφγανιστάν να απαντά στις επιθέσεις του Πακιστάν και μάλιστα να ισχυρίζεται ότι καταρρίφθηκε και εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος F -16.
Περισσότερα: 902.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου