
Ένα "παρεξηγημένο" τρόφιμο επιστρέφει στο μικροσκόπιο της επιστήμης - και αυτή τη φορά το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένεις.
Για χρόνια, το τυρί με πλήρη λιπαρά θεωρήθηκε κάτι που καλό είναι να το περιορίζεις, ειδικά όταν η κουβέντα πάει στην υγεία και την πρόληψη. Μόνο που τώρα, μια μεγάλη σουηδική μελέτη 25 ετών φέρνει μια ανατροπή που αξίζει να την προσέξεις: η υψηλότερη κατανάλωση λιπαρών τυριών και λιπαρής κρέμας γάλακτος συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας. Φυσικά, δεν σημαίνει ότι αν τρως τυρί έχεις εξασφαλίσει την προστασία.
Είναι όμως ένα εύρημα που ξαναβάζει στο τραπέζι το ερώτημα αν όλα τα λιπαρά, και όλα τα γαλακτοκομικά, πρέπει να τα αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο.
Περισσότερα: shape.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου