Διατροφή: 41χρονη έχασε 27 κιλά σε 4 μήνες κόβοντας το αγαπημένο της φαγητό - «Μου είχε καταστρέψει τη ζωή»

Μια 41χρονη αποκαλύπτει πώς κατάφερε να χάσει 27 κιλά μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, κόβοντας ένα αγαπημένο της φαγητό που, όπως λέει, επηρέαζε καθοριστικά την καθημερινότητα και την υγεία της.

Η σωστή απώλεια βάρους βασίζεται πρωτίως σε ενεργειακό έλλειμμα μέσω διατροφής χαμηλών θερμίδων (1.000–1.500 kcal/ημέρα με έλλειμμα 500–750 kcal), όπου δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ δίαιτας χαμηλών λιπαρών ή υδατανθράκων, ενώ δίαιτες υψηλής πρωτεΐνης βοηθούν στη διατήρηση της απώλειας και η μεσογειακή διατροφή βελτιώνει καρδιομεταβολικούς παράγοντες, σύμφωνα με το International Journal of Qualitative Studies on Health and Well-being. Η ώρα των γευμάτων παίζει ρόλο, με υψηλότερες θερμίδες στο πρωινό και νηστεία κατά τη νύχτα να προλαμβάνουν την παχυσαρκία, ενώ εξατομικευμένες στρατηγικές εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Μια μητέρα έχασε σχεδόν 27 κιλά μέσα σε τέσσερις μήνες, σταματώντας να τρώει το αγαπημένο της φαγητό. Όπως εξηγεί, ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει τη διατροφή της όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2, κάτι που η ίδια περιγράφει ως το «καμπανάκι αφύπνισης».

Η Lucy Castle, 41 ετών και μητέρα τριών παιδιών, περιγράφει τον εαυτό της ως «πολυάσχολη μαμά» που έτρεχε όλη μέρα πίσω από τους τρεις γιους της, ηλικίας τώρα 2, 9 και 15 ετών. Όταν επρόκειτο για φαγητό, «επέλεγα πάντα την πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή», δήλωσε στη Daily Mail. Η διατροφή της αποτελούνταν από φαγητά που μπορούσε να φάει στο πόδι: γαλλικό ψωμί και τυρί, μαζί με πατατάκια και σοκολάτες. Κι όταν καθόταν να φάει κανονικό γεύμα, το σκέπαζε με τριμμένο τυρί.



Περισσότερα: oloygeia

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου