
Έρευνες δείχνουν ότι το υδρόθειο (H₂S), το αέριο που ευθύνεται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σάπιου αυγού, μπορεί να παίζει σημαντικό βιολογικό ρόλο στην προστασία του εγκεφάλου.
Μια μελέτη του 2021 από το Johns Hopkins Medicine έδειξε ότι οι ενώσεις με βάση το H₂S μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των αλλαγών, που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, με ορισμένα ευρήματα να υποδηλώνουν μείωση 37% των δεικτών κινδύνου υπό ελεγχόμενες επιστημονικές συνθήκες.
Προσοχή: Η έρευνα δεν δείχνει ότι η αηδιαστική ιδέα του να μυρίζει κανείς σάπια αυγά, αποτρέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αντίθετα, οι επιστήμονες μελετούν ελεγχόμενες, μικροσκοπικές ποσότητες H₂S που παράγονται στο εσωτερικό του σώματος, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των νευρώνων από βλάβες που σχετίζονται με την ηλικία.
Περισσότερα: onmed
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου