Ιράν: Την πάντρεψαν στα 12, έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύζυγό της και τώρα κινδυνεύει να εκτελεστεί για τον θάνατό του

Μια Ιρανή η οποία εξαναγκάστηκε να παντρευτεί σε ηλικία μόλις 12 ετών αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο εκτέλεσης για τον θάνατο του κακοποιητικού συζύγου της. Η Γκόλι Κούχκαν, μια γυναίκα σήμερα 25 ετών, πρόκειται να εκτελεστεί μέσα στον μήνα, όπως προειδοποίησαν την Τρίτη οκτώ ανεξάρτητοι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών σε κοινή τους ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η υπόθεση της Κούχκαν αποτελεί παράδειγμα της συστημικής έμφυλης προκατάληψης που αντιμετωπίζουν τα θύματα παιδικών γάμων και ενδοοικογενειακής βίας στο ιρανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης». Οι ειδικοί τόνισαν ότι η εκτέλεση θα συνιστούσε «σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων».



Περισσότερα: newsbeast

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου