Ψάρια: Τα 6 πιο υγιεινά για καρδιά και εγκέφαλο σύμφωνα με διατροφολόγους

Οι ειδικοί ξεχωρίζουν τα πιο ωφέλιμα ψάρια για καρδιά και εγκέφαλο – Ποια είδη έχουν πολλά ωμέγα-3 και χαμηλό υδράργυρο.

Τα ψάρια αποτελούν μία από τις πιο ευεργετικές τροφές για τον οργανισμό, χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που ενισχύουν την καρδιά και τον εγκέφαλο. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι διατροφολόγοι, κάποια είδη είναι ακόμη πιο πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο, γεγονός που τα καθιστά πιο ασφαλή για συχνή κατανάλωση.

Η λίστα περιλαμβάνει έξι ψάρια, τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Υγείας και μαρτυρίες ειδικών, ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους:

1. Σολομός

Ο άγριος σολομός Αλάσκας βρίσκεται στην κορυφή των συστάσεων των ειδικών.

Είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε DHA και EPA, δύο μορφές ωμέγα-3 που:

  • βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης
  • μειώνουν τα τριγλυκερίδια
  • περιορίζουν τη φλεγμονή και υποστηρίζουν συνολικά την καρδιαγγειακή υγεία.

2. Σαρδέλες

Μικρές αλλά εξαιρετικά θρεπτικές, οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε:

ωμέγα-3, βιταμίνη D, Β12, ασβέστιο και σελήνιο.

Επιπλέον, λόγω του μικρού μεγέθους τους έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, γεγονός που τις καθιστά ιδανική τροφή για συχνή κατανάλωση.



Περισσότερα: alfavita

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου