
Το χρώμα ενός φρούτου μπορεί να μας πει πολλά για τα οφέλη του στην υγεία… Το μπλούμπερι περιέχει πολλά φυτοστοιχεία, μεταξύ των οποίων το σπουδαιότερο και πλέον μελετημένο είναι οι ανθοκυανίνες – οι φυσικές χρωστικές που δίνουν στα φρούτα και τα λαχανικά τις κόκκινες, μοβ και μπλε αποχρώσεις τους. Οι ανθοκυανίνες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών, μιας ισχυρής ομάδας φυτοχημικών που περιλαμβάνει επίσης τα αντιοξειδωτικά του κόκκινου κρασιού, του πράσινου τσαγιού και της μαύρης σοκολάτας. Τα οφέλη των μπλούμπερι είναι σημαντικά σε πολλαπλά επίπεδα. Χάρη λοιπόν στις ανθοκυανίνες τους:
Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση
Μελέτες δείχνουν ότι βοηθούν στη ρύθμιση των δεικτών φλεγμονής σε άτομα με αυξημένα λιπίδια ή παχυσαρκία, αλλά και στην ανακούφιση από τον πόνο και τα συμπτώματα φλεγμονωδών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα.
Περισσότερα: in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου