
Η ολλανδική Βουλή συζητά το μέλλον της κυβέρνησης του Ντικ Σκοφ, που έχει απομείνει με 32 βουλευτές σε σύνολο 150. Αν περάσει η πρόταση μομφής, ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών.
Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης Σχοφ έναντι του Ισραήλ, η κυβέρνηση στην Ολλανδία κινδυνεύει με κατάρρευση. Βουλευτής υπέβαλε πρόταση μομφής εις βάρος της η συζήτηση επί της οποίας συζητιέται στο κοινοβούλιο.
Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Κάσπαρ Βέλντκαμπ, αλλά και οι υπουργοί Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας, όλοι μέλη του κεντρώου κόμματος που συμμετείχε στον συνασπισμό, αποχώρησαν από την κυβέρνηση. Ο Βέλντκαμπ κατήγγειλε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει εξωτερική πολιτική και να υποβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Γάζα. Η αποχώρηση του κόμματος του Νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, άφησε τον κυβερνητικό συνασπισμό που δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή με μόλις 32 βουλευτές σε σύνολο 150.
Περισσότερα: in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου