Μπρόκολο: Το λαχανικό δρα που προστατευτικά κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου

Μια νέα συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο BMC Gastroenterology έρχεται να ρίξει φως στη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, αναδεικνύοντας το μπρόκολο και τα συγγενικά του σταυρανθή λαχανικά σε σημαντικούς «συμμάχους» της πρόληψης.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου: Μια παγκόσμια απειλή

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αποτελεί την τρίτη πιο συχνή μορφή καρκίνου παγκοσμίως και ταυτόχρονα τη δεύτερη αιτία θανάτου που σχετίζεται με καρκίνο. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

  • Μόνο το 2022, η νόσος προκάλεσε τον θάνατο 903.859 ανθρώπων.
  • Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 1,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις.
  • Αν και οι παράγοντες κινδύνου ποικίλλουν (γενετικοί, περιβαλλοντικοί, τρόπος ζωής), η διατροφή αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο καθοριστικούς και το κυριότερο, τροποποιήσιμους.



Περισσότερα: newsbeast

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου