Βιταμίνη B12: Ποιες τροφές περιέχουν περισσότερο - Οφέλη και συμβουλές

Η βιταμίνη B12 αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό, απαραίτητη για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη σύνθεση του DNA.

Παρότι βρίσκεται κυρίως σε ζωικές τροφές, υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές – ακόμη και φυτικές – που παρέχουν υψηλότερες ποσότητες από το μοσχαρίσιο κρέας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, περίπου το 13% των Αμερικανών παρουσιάζει χαμηλά επίπεδα B12, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως κόπωση, αναιμία και νευρολογικές διαταραχές.



Περισσότερα: alfavita

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου