Ansa: Πλησιάζει η ημέρα κατά την οποία τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν στην Αθήνα

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, σε τηλεγράφημά του αναφέρεται στην εντατικοποίηση των επαφών με στόχο την επιστροφή στην Αθήνα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Η όλη διεθνής συζήτηση με αντικείμενο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ξανάρχισε χάρη και στην Ιταλία, ειδικότερα στην Σικελία, η οποία, το 2022, άνοιξε τον δρόμο», γράφει το Αnsa.

Και προσθέτει: «Με πρωτοβουλία του τότε συμβούλου της περιφέρειας της Σικελίας για θέματα πολιτισμού, Αλμπέρτο Σαμονά, πριν από τρία χρόνια αποφασίσθηκε ότι το “θραύσμα Φάγκαν”, το οποίο βρισκόταν στο μουσείο Σαλίνας του Παλέρμο, ως μέρος της αρχαιολογικής συλλογής του τότε Βρετανού προξένου Ρόμπερτ Φάγκαν (ανήκε, όμως στην ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα), θα έπρεπε να επιστρέψει στην θέση του, στο Μουσείο της Ακρόπολης».



Περισσότερα: newsit

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου