Διαρκής και επαναλαμβανόμενη είναι η σύσταση των ειδικών για περισσότερη κατανάλωση ψαριών στην καθημερινή διατροφή, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Όπως αναφέρει το Ίδρυμα Ισπανικής Καρδιολογίας (FEC), «το ψάρι περιέχει 18-20% υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών της ομάδας Β, καθώς και λιποδιαλυτών βιταμινών Α και Δ. Είναι επίσης πλούσιο σε ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο (αν καταναλωθεί με τα κόκαλα) και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε συνδετικό ιστό, γεγονός που καθιστά την πέψη του ευκολότερη».
Περισσότερα: newsbomb
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου