
Πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, αρκετοί άνθρωποι στο εξωτερικό ήθελαν να φτιάχνουν στο σπίτι τους κάθε πρωί τον καφέ τους, προσθέτοντας όμως ένα σφηνάκι ελαιόλαδο. Η ιδέα πίσω από αυτό ήταν η προσθήκη ελαιόλαδου στον καφέ και σύντομα -παρόλο που στην αρχή δημιούργησε διφορούμενες αντιδράσεις στο καταναλωτικό κοινό- έγινε τάση.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι δεν πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα. Η τάση της προσθήκης ελαιολάδου στον καφέ πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τη Μέση Ανατολή, όπου είναι γνωστός ως “αλεξίσφαιρος καφές”. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά συνδυάζεται με άλλα συστατικά όπως βούτυρο ή λάδι καρύδας για να δημιουργήσει ένα ρόφημα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλούς υδατάνθρακες που μπορεί να τονώσει γρηγορότερα τον οργανισμό, σε σχέση με το αν κατανάλωνε κάποιος μόνο καφέ.
Περισσότερα: ieidiseis
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου