Αλμπερομπέλο: Το παραμυθένιο χωριό στο Μπάρι της Ιταλίας

Η Ιταλία είναι γεμάτη με χωριά και πόλεις που ξεχωρίζουν για την μοναδική τους ομορφιά και την αρχιτεκτονική των κτιρίων. Μια από αυτές τις πόλεις, που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι είναι και το Αλμπερομπέλο, που είναι ευρέως γνωστό και ως «πρωτεύουσα των Τρούλων». Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται στην επαρχία του Μπάρι, στην Απουλία, στη νοτιοανατολική Ιταλία.

Στο σημείο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά τα μικρά ασβεστολιθικά και πέτρινα κτίσματα με κωνικές, πυραμιδικές ή θολωτές στέγες, τα οποία είναι γνωστά ως τρούλοι (trulli).

Οι τρούλοι είναι κατασκευές με την τέχνη της ξερολιθιάς, δηλαδή μόνο από πέτρα και χωρίς τη χρήση άλλων δομικών υλικών, συνθέτοντας μια μαγευτική εικόνα. Περιδιαβαίνοντας στα γραφικά σοκάκια, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στις γειτονιές με τις εκκλησίες και τα λευκά σπίτια που είναι κολλητά, το ένα δίπλα στο άλλο. Μάλιστα, κάποια από τα σπιτάκια φέρουν λευκά ζωγραφιστά σύμβολα στις πέτρινες στέγες τους, (ήλιος, πουλιά,σταυρό, καρδιά) που έχουν κυρίως θρησκευτικό ή αλληγορικό χαρακτήρα, κάτι σαν την υπογραφή των τεχνητών τους.



Περισσότερα: newsit

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου