Μακεδονία: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στις Αιγές - Βρέθηκε μακεδονικός τάφος με χρυσό στεφάνι μυρτιάς και πλούσια διακόσμηση

Ένας ακόμα σημαντικός μακεδονικός τάφος πλούσιου κατοίκου των Αιγών, ο οποίος ετάφη μαζί με τη γυναίκα του, βρέθηκε στην περιοχή, με αφορμή τις εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου.

Είναι ένα από τα πολλά σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη την περασμένη χρονιά στο άστυ και στη νεκρόπολη των Αιγών στη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών, παρουσίασε η επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για «το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη το 2023», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η κυρία Κοτταρίδη, ο μακεδονικός τάφος βρέθηκε στη βορειοδυτική πλευρά της νεκρόπολης των Αιγών και φέρει εντυπωσιακά κονιάματα στην είσοδο με χρυσή κορδέλα και δύο φιόγκους. Ο τάφος διαστάσεων 3.70Χ2.70 μέτρα, «χωράει μια κλίνη και μια πολύτιμη σαρκοφάγο που σίγουρα θα είχε», ενώ είναι συλημένος ήδη από την αρχαιότητα.



Περισσότερα: lifo.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου