Ρεβίθια: Ποιοι δεν πρέπει να τα τρώνε

Τα ρεβίθια είναι όσπρια πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Ενώ προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία, δεν είναι κατάλληλα για όλους.

Τα ωμά ρεβίθια μπορεί να περιέχουν πρωτεΐνες όπως σφαιρίνη, αλβουμίνη και προλαμίνη, οι οποίες σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές οι πρωτεΐνες διατηρούνται ακόμη και μετά το μαγείρεμα των ρεβιθιών.

Το ξέπλυμα των ρεβιθιών, πριν από την κατανάλωσή τους, βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των πιθανώς επιβλαβών χημικών ουσιών και μειώνει την πιθανότητα εντερικής δυσφορίας. Παρακάτω θα διαβάστε ποιοι θα πρέπει να μην τρώνε ρεβίθια αλλά και τις πιθανές παρενέργειες από την κατανάλωσή τους.



Περισσότερα: neakriti

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου