
Μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει αρκετές βιταμίνες και είχαν αντιληφθεί ότι μια ανεπαρκής διατροφή μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία. Συνειδητοποιήθηκε ότι οι ασθένειες δεν έρχονταν μόνο ως αποτέλεσμα λοιμώξεων που προκαλούσαν τα παθογόνα αλλά και λόγω πλημμελούς διατροφής.
Για παράδειγμα, το 1912 είχαν διαγνωστεί 25.000 περιπτώσεις πελλάγρας στις ΗΠΑ μιας ασθένειας που η θνησιμότητα άγγιζε το 40%. Η αρχική σκέψη ήταν πως κάποιο μικρόβιο ήταν υπεύθυνο αλλά ανακαλύφθηκε ότι έφταιγε η κακή διατροφή. Οι Αμερικανοί αγρότες ορισμένων περιοχών βάσιζαν το μενού τους στο καλαμπόκι το οποίο δεν περιέχει το απαραίτητο αμινοξύ τρυπτοφάνη. Χωρίς αυτό, το σώμα δεν μπορεί να φτιάξει βιταμίνη Β3 και η έλλειψή της που προκαλούσε την ασθένεια. Οι πλούσιοι δεν πάθαιναν πελλάγρα διότι έτρωγαν αρκετά ζωικά τρόφιμα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Περισσότερα: neakriti
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου