
Ο φρέσκος άνηθος έχει λίγες θερμίδες αλλά ωστόσο αποτελεί μία πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών.
Πιο συγκεκριμένα, ο άνηθος περιέχει βιταμίνες C, και A καθώς και μαγνήσιο. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στον σχηματισμό των οστών, στην επούλωση πληγών και στον μεταβολισμό, ενώ η βιταμίνη Α είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της όρασης. Παίζει επίσης ρόλο στην ανδρική και γυναικεία γονιμότητα.
Ο άνηθος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής και στην πρόληψη ή ακόμη και στη θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως οι καρδιακές παθήσεις, το Αλτσχάιμερ, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Περισσότερα: healthstat
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου