Μακροζωία: Αποφύγετε τα 5 «π», λέει κορυφαίος γιατρός

Ποια είναι τα απαγορευτικά 5 «π», που πρέπει να τα βγάλουμε από τη διατροφή μας αν θέλουμε να κερδίσουμε την πολυπόθητη μακροζωία.

Ο Valter D. Longo είναι Ιταλοαμερικανός βιογεροντολόγος και κυτταρικός βιολόγος γνωστός για τις μελέτες του που προτείνουν ότι η μακροζωία ρυθμίζεται από παρόμοια γονίδια και μηχανισμούς σε πολλά ευκαρυωτικά κύτταρα.

Σε μία πρόσφατη δημοσίευσή του στους New York Times, ο Longo, ο οποίος είναι διευθυντής του USC Longevity Institute στην Καλιφόρνια, λέει ότι θέλει να ζήσει 120 έως 130 υγιή χρόνια.

Ο ιταλικός τρόπος ζωής θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια το «χρυσό» πρότυπο για τη μακροζωία, με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή, το περπάτημα και την κοινωνικοποίηση. Η Σαρδηνία της Ιταλίας είναι μία από τις πέντε Μπλε Ζώνες, όπου οι άνθρωποι ζουν για πολλά χρόνια με εξαιρετική υγεία. Τα μαθήματα που μπορεί κάποιος να διδαχθεί από τους κατοίκους της Σαρδηνίας ήταν το επίκεντρο σε ένα από τα επεισόδια του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του Dan Buettner στο Netflix, Living to 100.Περισσότερα: healthstat

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου