Ίος: Ένας μικρός παράδεισος στο Αιγαίο (Pic)

Γράφει ο Γ.Τ

Ένας από τους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς μετά την Μύκονο και την Σαντορίνη είναι το νησί της Ίου το οποίο κατακλύζεται από νέους κάθε καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα από τα νησιά που επιλέγουν νέοι από όλη την Ευρώπη για να γιορτάσουν την αποφοίτηση τους η για να κάνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Τα πολλά εκκλησάκια, τα αμέτρητα στενά με τα επίσης αμέτρητα σκαλοπάτια αλλά και τα πολλά μπαράκια το καθιστούν ως ένα από τα ποιο γραφικά νησιά.Το παραπάνω bar είναι το "Steps", ένα από τα λίγα στέκια που αξίζει να επισκεφθείς καθώς έχει τον τρόπο να σε ταξιδεύει σε μαγικές δεκαετίες τόσο με την μουσική όσο και με την διακόσμηση. Εκεί θα βρείτε και διάφορα μουσικά όργανα τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε εφόσον γνωρίζετε να τα χρησιμοποιείτε.  
 


Οι βασικές τοποθεσίες του νησιού είναι το λιμάνι, η χώρα και ο Μυλοπότας ο οποίος θεωρείται ως ποιο τουριστικός προορισμός με μια ονειρεμένη παραλία και πολλά beach και pool bars.

Υπάρχουν λεωφορεία με πολύ χαμηλές τιμές στα εισιτήρια καθώς οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες. Ποιο αναλυτικά θέλεις 20 λεπτά με τα πόδια για να πας από το λιμάνι στην χώρα και άλλα 20 λεπτά για να πας από την χώρα στον Μυλοπότα. (Έπεσε πολύ περπάτημα από ότι καταλαβαίνετε).

Από τις τρείς παραπάνω τοποθεσίες υπάρχουν δρομολόγια καθημερινά όπου μπορούν να σας πάνε σε τρείς από της καλύτερες παραλίες του νησιού. Την Αγία Θεοδότη, την Ψάθη και το Μαγγανάρι. Εμείς προλάβαμε να πάμε στην Αγία Θεοδότη και το Μαγγανάρι. 

Από το λιμάνι ωστόσο αν το πάρουμε δεξιά θα δούμε τις παραλίες με την σειρά: Γιαλός, Τζαμαρία και Κουμπάρα. Εκεί κοντά υπάρχει και το Κολιτσάνι το οποίο φημίζεται ως η παραλία των γυμνιστών. 

Αν ξεχωρίσαμε κάποιες παραλίες αυτές είναι Το Μαγγανάρι και ο Μυλοπότας. Παρακάτω βλέπουμε με την σειρά: Μυλοπότας, Τζαμαρία, Κουμπάρα, Μυλοπότας, Αγία Θεοδότη, Μαγγανάρι.

Μυλοπότας

Αξιοθέατα - Μέρη που πρέπει να δεις

Πέρα από τις παραλίες υπάρχουν χαρακτηριστικά μέρη στο νησί και συγκεκριμένα στην χώρα, που πρέπει να επισκεφθείς.

  • Εκκλησίες

Υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες και πάρα πολλά ξωκλήσια. Παρόλα αυτά ξεχωρίζουν τα τρία εκκλησάκια στην κορυφή της χώρας. Ο Άγιος Ελευθέριος, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Νικόλαος. Ενώ λίγο παρακάτω συναντάμε την ξακουστή Παναγία την Γκρεμιώτισσσα, για την οποία θα κάνουμε ξεχωριστό αφιέρωμα.  


  • Μύλοι

Στην χώρα και πάνω αριστερά δεσπόζουν πολλοί μύλοι που μπορεί να μην είναι κάποιοι λειτουργικοί όμως δίνουν μια ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο.

  • Θέατρο

Λίγο μετά τους μύλους και μετά από δέκα λεπτά περπάτημα προς τα πάνω, θα συναντήσουμε το αρχαίο θέατρο του νησιού. Από εκεί βλέπεις από τον Μυλοπότα μέχρι το Λιμάνι αλλά και μεγάλο κομμάτι της πίσω πλευράς του νησιού.

Εν κατακλείδι: Ένας μοναδικός προορισμός που τον χορταίνεις μέσα σε λίγες ημέρες.


About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου