Νέα μελέτη: Η προσθήκη αλατιού στο μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να μας στερήσει χρόνια ζωής

Είναι μία κίνηση που οι περισσότεροι κάνουμε μόλις καθίσουμε στο τραπέζι… Προσθέτουμε αλάτι στο πιάτο μας.

Όμως, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 500.000 Βρετανών μέσης ηλικίας, αυτή η «αθώα» κίνηση μας οδηγεί σε πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να προσθέτουμε πάντα αλάτι στα τρόφιμα κόβει πάνω από δύο χρόνια από το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες και ενάμιση χρόνο για τις γυναίκες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να βάζουμε αλάτι στο φαγητό κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος.



Περισσότερα: in.gr

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου