Κολύμπι, το καλύτερο για την καρδιά σας

Αντίθετα με αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν, η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση είναι πολύ σημαντική για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η στεφανιαία νόσος της καρδιάς (για παράδειγμα μετά από έμφραγμα), για τις διαταραχές ρυθμού, την καρδιακή ανεπάρκεια, κ.ά. Αποτρέπει την επιδείνωση της νόσου και ενισχύει την καρδιά σε βάθος χρόνου. 

Κατά συνέπεια, ο μύθος ότι οι ασθενείς με καρδιακή νόσο «θα πρέπει να αναπαύονται και να απέχουν από κάθε αθλητική δραστηριότητα» πρέπει να εξαλειφθεί. Το αντίθετο, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να διατηρήσουμε ή να ξεκινήσουμε τακτική άσκηση καρδιαγγειακής εκγύμνασης, με την οδηγία καρδιολόγου.

Το κολύμπι είναι η καλύτερη επιλογή από τις ασκήσεις που δεν επιβαρύνουν καθόλου τις αρθρώσεις μας, αλλά βοηθούν στην αποτροπή της επιδείνωσης μιας καρδιαγγειακής πάθησης. Ωστόσο, η πίεση μέσα στο νερό προκαλεί την αναδιανομή του αίματος μέσα στο σώμα. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε, ιδιαίτερα όταν υπάρχει καρδιαγγειακή πάθηση, ώστε να εμποδίσουμε προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος –ειδικά όταν βγαίνουμε από το νερό-, αλλά και να ωφεληθούμε από όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της τόσο ευεργετικής άσκησης.



Περισσότερα: newsbeast

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου