Εξορμήσεις: Κολλητά φαράγγια Βιλανδρέδο - Μουνδριανό - Ναός Αγίων πέντε παρθένων (Pic)

Τα κολλητά φαράγγια Βιλανδρέδο - Μουνδριανό βρίσκονται κοντά στο χωριό Αργυρούπολη έξω από το Ρέθυμνο προς τα Χανιά.

Η βόλτα μας ξεκίνησε από την εκκλησία των αγίων πέντε παρθένων των οποίων οι τάφοι είναι εκεί μέχρι και σήμερα.  Αυτές οι αγίες (Θέκλα, Μαρία, Μάρθα, Ενναθά (ή Εννεείμ) και Μαριάμνα), οι οποίες  σύμφωνα με μια παράδοση, έμεναν κρυμμένες εκεί  για να προστατευθούν από τους διώκτες τους. Εκεί έζησαν ως ασκήτριες μέχρι που τις πρόδωσε  ο ιερέας του χωριού, τις συνέλαβαν και, προσπάθησαν να τις πείσουν να αρνηθούν το Χριστό. Αφού δεν το κατάφεραν, τις έσφαξαν, οπότε οι χριστιανοί έλαβαν τα σώματά τους και τα ενταφίασαν στο γνωστό τάφο τους.




Φεύγοντας από εκεί ξεκινήσαμε το οδοιπορικό όπου με την βοήθεια ενός ντόπιου μας οδήγησε στην αρχή των φαραγγιών το οποίο είναι στο τέλος του χωριού "Βελονάδο". Η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη και μέχρι εκεί μπορείς να πας με αυτοκίνητο.




Η διαδρομή είναι μικρή καθώς μέσα σε 2 ώρες το πολύ το έχετε διασχίσει. Οι εικόνες που συναντάς κατά την διάρκεια του περιπάτου είναι μαγικές.



Κατά την διάρκεια της βόλτας μας συναντήσαμε ένα σπάνιο αγριόχορτο το οποίο βέβαια δεν αγγίξαμε για ευνόητους λόγους.


Επίσης κατά την διάρκεια της διαδρομής συναντήσαμε πολλά κόκκαλα από ζώα με μια νεκροκεφαλή να μας κάνει εντύπωση καθώς το μέγεθός της ήταν αρκετά ποιό μεγάλο σε σχέση με μιας κατσίκας που θα μας φαινόταν λογικό. Για να σιγουρευτούμε για το μέγεθος ωστόσο, βάλαμε δίπλα ένα πόδι για να κάνουμε την σύγκριση. 



Η μέρα τελείωσε όσο όμορφα ξεκίνησε με την ομάδα να σχεδιάζει την επόμενη εξόρμηση. Αν δεν έχετε πάει μην χάσετε την ευκαιρία και πάντα να ρωτάτε αν δεν είστε σίγουροι για κάποιο μονοπάτι.

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου