Πώς θα εορταστεί το Πάσχα -Τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το πώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς και τα νέα δεδομένα για το εμβόλιο και την τέταρτη δόση. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα (15.04.20222) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νεκρούς, 8.223 νέα κρούσματα κορονοϊού, 180 επαναλοιμώξεις και 329 διασωληνωμένους. Στην Αττική εντοπίστηκαν 3.281 νέες μολύνσεις και 948 στη Θεσσαλονίκη.  

“Η πανδημία φαίνεται να ελέγχεται. Αυτά τα δύο χρόνια, μας έδειξνα ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούργια πράγματα. Ξεκινάμε με μία καινούργια κανονικότητα. Να χαρούμε το Πάσχα”, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. 

“Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 33 έτη”, είπε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε και στην τέταρτη δόση του εμβολίου, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία νέων μελετών. 

Στην τελευταία ενημέρωση πριν από το Πάσχα, η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι “ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται να είναι ηπιότερος για τους εμβολιασμένους. Θα πάμε στην εκκλησία με τις μάσκες μας και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός και με self test μπορούμε να συναντήσουμε τους δικούς μας”. Ενώ σε σχετική ερώτηση για τη χρήση μάσκας, ξεκαθάρισε ότι παραμένει σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλοία, νοσοκομεία και σχολεία.



Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου