Έρευνα: Στους πέντε πιο κακοπληρωμένους λαούς του πλανήτη οι Έλληνες

Ανάμεσα στους πιο κακοπληρωμένους λαούς του κόσμου είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας Lensa διαπίστωσε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους, καθώς συνέκρινε τις ώρες εργασίας με τα επίπεδα των μισθών. Η έρευνα βρήκε ότι οι Μεξικανοί δουλεύουν κατά μέσο όρο 40 ώρες και 48 λεπτά την εβδομάδα ή 2.124 ώρες τον χρόνο. Και καθώς αμείβονται με 16.230 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η μέση αμοιβή ανά ώρα είναι μόλις 7,64 δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 20 δολάρια χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους βρίσκεται η Χιλή, παρότι οι απολαβές ανά ώρα είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το Μεξικό.

Η Σλοβακία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους και ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς και στις δύο χώρες, οι εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 15 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο.

Στην πέμπτη θέση της έρευνας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα ή συνολικά 1.728 ώρες τον χρόνο. Με τις μέσες ετήσιες απολαβές στα 27.207 δολάρια, η μέση αμοιβή ανά ώρα υπολογίζεται στα 15,74 δολάρια.



Περισσότερα: aggeliesergasias

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου