Κατώτατος μισθός: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει νέα αύξηση

Η έκρηξη του πληθωρισμού στο 5,1% (σε υψηλά 11 ετών) προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που βλέπει τις όποιες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας να εξανεμίζονται αν και συγκρατούν ένα μέρος του κόστους

Καταπολέμηση της ακρίβειας με την πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων -και όχι με την μείωση των έμμεσων φόρων-  δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση και η οποία εντός ολίγων 24ωρων, δια στόματος του πρωθυπουργού, θα εξαγγείλει το σχέδιο της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού. Οι ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν και απόψε υπό το κλίμα των ανατιμήσεων που καίνε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η έκρηξη του πληθωρισμού στο 5,1% (σε υψηλά 11 ετών) προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που βλέπει τις όποιες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας να εξανεμίζονται αν και συγκρατούν ένα μέρος του κόστους.  Στελέχη της κυβέρνησης σκιαγραφούν εδώ και ημέρες τις προτεραιότητες που δεν είναι στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα ή του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά στην κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματος και λειτουργίας της αγοράς.



Περισσότερα: in.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου