Φύκια: Γιατί και πώς να τα βάλετε στη διατροφή σας

Ακούγοντας για φύκια, το πιθανότερο είναι ότι σας έρχεται στο μυαλό το sushi. Και ναι, αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να ενσωματώσει κανείς στη διατροφή του τα φύκια, όπως κάνουν για αιώνες οι Ιάπωνες έχοντας εκτιμήσει την εξαιρετική τους γεύση. Όμως, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που τα βρώσιμα φύκια (kelp) – όπως τα wakame, nori και kombu – είναι μια τόσο διαδεδομένη τροφή στην Ασία, που μπαίνει σταδιακά και στη δυτική κουζίνα.

Τα εκπληκτικά οφέλη που έχουν τα φύκια

Τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως:

Βιταμίνη Κ

Βιταμίνη Α

Ασβέστιο

Σίδερο

Μαγνήσιο

Αλλά αυτό στο οποίο πραγματικά υπερέχει αυτή η θαλασσινή υπερτροφή είναι η περιεκτικότητά της σε ιώδιο.



Περισσότερα: in.gr

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου