Με τεστ παντού οι ανεμβολίαστοι: Δύο την εβδομάδα στην εργασία

Νέα μέτρα με επιπλέον περιορισμούς για ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία covid-19, που βρίσκεται σε αυξητική τάση. Ο υπουργός αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι λειτουργούν 1.300 κλίνες ΜΕΘ,  με την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός ενώ  όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.

Ο υπουργός επίσηςη μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα για τους ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε πως από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα  που θα είναι οριζόντια και θα αφορούν όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα οι όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι (και στον ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα) θα πρέπει: 

  • Να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα   με δικό τους κόστος.
  • Να έχουν αρνητικό rapid test προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά κέντρα. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.Περισσότερα: naftemporiki

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου