Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη -Η σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας, απών ο Ερντογάν

42 ημέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία των εκλογών στη Λιβύη η διεθνής κοινότητα επανέρχεται με ζέση στα τεκταινόμενα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ο πρόεδρος Μακρόν με την Διάσκεψη του Παρισιού επιχειρεί να πετύχει ένα φιλόδοξο πλάνο για τερματισμό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη και να βάλει την σφραγίδα της Γαλλίας στη Μεσόγειο.

Πρώτη φορά παρούσα η Ελλάδα σε Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη

Η εξαιρετική σχέση που έχουν αναπτύξει σε όλα τα επίπεδα Ελλάδα και Γαλλία είχε ως αποτέλεσμα και την πρόσκληση, για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο, Ελλάδας και Κύπρου σε Διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη. Το Βερολίνο είχε αφήσει εκτός αυτής της διαδικασίας την χώρα μας κάνοντας το χατίρι του Ερντογάν. Παρότι είναι η κοντινότερη ευρωπαϊκή χώρα στην Λιβύη, οι αντιρρήσεις που έβαζε η Άγκυρα για συμμετοχή της Ελλάδας είχαν γίνει δεκτές από την Γερμανία προκαλώντας οργή στην Αθήνα, όμως πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει. Την πρόσκληση απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι στο τέλος Σεπτεμβρίου για την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.



Περισσότερα: iefimerida

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου