Σκρέκας: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας) γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κι από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών», σημείωσε.

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάφρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του το Σάββατο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σημείωσε επίσης ότι θα γίνουν πολύ δραστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας και παρέπεμψε στο πρώτο κύμα μέτρων που ψηφίστηκε την Παρασκευή και το οποίο έχει να κάνει με την επιδότηση του ηλεκτρικού.



Περισσότερα: Cnn

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου